Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yazlıkçılar eğleniyor

Yazlıkçılar eğleniyor
 

Şarköy'ün medari iftiharı Enis Tan


Merhaba MB arkadaşlarım.

Tatile başladığım ilk günden itibaren sizlere tatil anılarımı aktarmaya başlıyorum. 3 saat süren bir yolculuğun sonunda Şarköy Eriklice köyünde ki sevgili anne ve babama kavuştum. Yoğun bir hasret gidermenin ardından bahçelerinden kopardığım domates, biber, maydanozdan oluşan köy tereyağı ve yumurta ile zenginleşen müthiş bir kahvaltı ile tatilimiz başladı.

Öğleden sonra davul zurna sesi ile balkona çıktığımızda düğün alayını gördük. Soruşturduğumuzda kızlarımın çocukluk arkadaşı olan NUR kızımın evlendiğini öğrendim. Hemen kızlarım hazırlanıp düğün alayına katıldılar. Sahil şeridi boyunca oynaya oynaya ağır ağır tam olarak 50 metrelik yolu yaklaşık 1 saatte katederek kız evine vardılar. Tabi ki kız evinin önünde yaklaşık yarım saat oynamaya devam ettiler. Tüm formaliteler yerine getirildikten sonra gelin kapıdan çıktı ve ağlayarak ağır ağır gelin arabasına binip düğünün olacağı Mürefteye doğru yola koyuldular. Önde halay ekibi arkada büyük bir araç konvoyu ile.

Bütün gün sohbet ve deniz muhabbeti ile geçtikten sonra gün batımına doğru mangalımızı yakıp soframızı kurduk. Bundan sonrası baba-kız arasında.

Gelelim esas konumuza:

Yazlıkçıların akşam eğlencelerine. Güneş batımı ile orgdan çıkan can hıraş bir müzik ile eğlencenin başladığı haberi veriliyor. Hemen yanımızda ki çay bahçesinden. Tabi ki bu saatten sonra birbirimizi duymakta zorluk çektik. Bizde uzakta eziyet çekmektense eğlencenin içine dalmaya karar verdik. Hemen garsonlardan birinden ön taraftan rezervasyon yapmalarını istediğimiz için yer konusunda sıkıntı çekmedik. Bunun nedeni ise çay bahçesinin sonradan tıklım tıklım dolması. Yazlıkçılarımız ve tüm köy halkının tek eğlencesi bu çay bahçesiydi. burada yazlıkçılar ve yerleşik köy halkı öğle bir uyum yakalamışlar ki herkez birbirini kabullenmişti.

Buranın assolisti olan Enis Tan bu yöre halkının kalbinde öyle bir yer edinmiş ki 6 senedir burada sahne alıyor. Enis Tan'ı herşeyi ile kabullenmişler. istanbul sahnelerinde görmeye alıştığımız kimi zaman, tartışmalara neden olan yumuşaklar kategorisine uyuyor. Müthiş bir görsel şov ile sahnede yerini alıyor. Kışın Kütahya'da yazın ise Eriklice'de sahne aldığını öğreniyorum. Bayanları kıskandıracak frapan bir kıyafet lame düşük bel dar bir pantolon ve pantolonu ile uyumlu ayakkabılar göbeğinin üzerinde bağlanmış file bir bluz ve pelerini ile kıyafetini tamamlamıştı.

İşta size Enis Tan'ın yazdığı kendi repertuvarından bir eser =)

Kayseri dedikleri pastırmadır yedikleri

Çok hoşuma gidiyor ''Nörüyon l.n'' dedikleri

Ağrıdı dişim, dişçiye git

Ağrıdı başım, asprin iç

Çok içmişim, ZIKKIM iç

Nanay gülüm nanay

Nanay yavrum nanay....

Hey heeeeeeeeeeeey hey

Erzurm dedikleri, lavaştır yedikleri

Çok hoşuma gidiyor ''Nidiysen gardaş'' dedikleri

NAKARAT

Şarköylü dedikleri üzümdür yedikleri

Şarköylü dedikleri şaraptır içtikleri

Çok hoşuma gidiyor ''Nabarsın ba 3-5 dedikleri

NAKARAT

Bursalı dedikleri şeftali yedikleri

Bursalı dedikleri kestane çizdikleri

Çok hoşuma gidiyor ''Ay kız sendemi bizdensin dedikleri

NAKARAT

Enis Tan'ın hele birde rakı bardağı şovu vardıki görülmeye değer. İnsanlarımız dışarda gördüğünde ayıplayıp yargıladığı kişiyi büyük bir zevkle izleyip coşku ile alkışlıyor. Bu da benim yurdumun traji-komik durumu.

Ama ne olursa olsun oradaki kalabalığa oldukça neşeli dakikalar yaşatıyor. Herkezin yaz tatilinde güzel bir anı olarak yer alıyor. Kadınlar ve erkekler bütün dans hünerlerini özgürce birbirleri ile yarışarak sergiliyorlar.

Bizde tatile böyle bir anı ile başladık...


Papatyam Çağla'nın sizler için çektiği resimleri beğeninize sunuyoruz.............

TATİLİMİZ DEVAM EDİYOR...

 
Toplam blog
: 96
: 2224
Kayıt tarihi
: 13.06.06
 
 

Hayata güleryüzle bakmaktır felsefem ama polyannacı değil. 1961 Sivas doğumluyum, evliyim 2 kızım..