Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
Bilgisayar
 

Yemek Oyunları

Yemek Oyunları
 

yemek oyunları


Kızlar İçin; Yemek Oyunları

Bazı insanlar çok detaylı strateji oyunları yerine biraz daha basit ve küçük çağlı oyunlar oynamayı tercih ederler. Bu oyunlar genelde bir kurulum gerektirmeyen internet üzerinden çeşitli flash destekli oyunlardır. Bunlardan birisi de yemek yapma oyunlarıdır. Yemek oyunları genellikle oyunun bize sunduğu malzemelerle istenilen yemeği yapma durumudur. İstenilene olan yakınlığına göre puan ile derecelendirilen oyunlardır. Bu tarz oyunların görsel zekâ üzerine faydaları vardır.

Oyun basit bir yapıda olduğu için genellikle küçük çocuklar için daha uygundur. Küçük çocuklar savaş oyunları yerine anlamaları daha kolay olan bu tarz oyunları oynamak isterler. Konu yemek olduğu için küçük kız çocukları erkek çocuklarına göre bu oyunu oynamayı daha fazla istemektedirler. Bu oyunların yapımcıları bunu dikkate alarak daha sıcak renkler kullanırlar ve oyun içerisinde şiddetten uzak tutmaya önem gösterirler. Aynı şekilde çocuklara hitap eden müzikler çalar oyun oynanırken. Bazı yemek oyunları da vardır ki onları sadece küçük çocuklar oynamaz.

Bazen orta yaş bazen de ileri yaştaki insanlar bile bu oyunlardan keyif alır hale gelmişlerdir. Oyun yapımcıları bu istatistikleri kontrol ederler ve dilerlerse oyunları ona göre geliştirirler. Bu oyunlar basit oyunlar olduğu için bilgisayar oyunları tarihine adının geçme ihtimali düşük oyunlardır. Çünkü sürekli geliştirilen bir kariyer bu oyunlarda görülmemektedir. Çok fazla isim yapamayabilirler. Ancak bazı kişiler bu yemek oyunlarına bağlanırlar ve çok uzun süre bırakamazlar.

 Bu o oyunun başarısını göstermektedir. Kısaca özetlemek gerekirse yemek oyunları küçük bilgi taşıyan bir web sitesine girerek oynanabilen genellikle küçük yaşlara hitap eden oyunlardır. Oyunların amacı ve tasarımları doğrultusunda küçük yaşlara hitap etmektedir. Çok fazla eğitsel yanları olmasa da zekâ gelişimine büyük oranda katkısı bulunmaktadır.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..