Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

     
    Kategori
    Maket Yapımı
     

    Yeni oyuncaklarımız

    Yeni oyuncaklarımız
     

    Model Uçak Kursları


    Model uçaklar her yaştan pek çok insanı kendisine tutkuyla bağlıyor. Türk Hava Kurumu’nun model uçak yapımı konusunda düzenlediği ücretsiz kurslara, her dönem yüzlerce kişi müracaat ediyor. İstanbul Model Uçak Kulübü’nün Kurtköy’deki pisti, özellikle hafta sonlarında, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirmek isteyen model uçak tutkunlarıyla doluyor. Çocuklar, gençler ve yetişkinler aynı etkinlikte buluşuyor.

    Bazı tutkunlar, hazır model uçaklarını gökyüzünde izlemeyi, onları kontrol etmeyi tercih ederken, kimileri uçağını kendi başına yapmaktan büyük keyif alıyor. Bu hobiyi yeni edinmiş olanlar çoğunlukla, yapılması daha kolay olan, serbest uçabilen uçak modellerini tercih ediyor. Tahtadan ya da plastikten yapılabilen bu tip uçakları kullanırken, aerodinamik ve kanat simetrisi konularına dikkat etmek yeterli oluyor.
     
    Daha deneyimli tutkunlar ise uzaktan kumandalı bir model uçak tasarlamayı tercih edebiliyor. Gerekli teknik bilgiye sahip olduktan sonra hazır bir uzaktan kumanda cihazı ve hazır bir motoru kullanarak kendi uzaktan kumandalı (RC tip) model uçağınızı yapmanız mümkün. Sadece parçaları bir araya getirmek, modelinizi dilediğiniz renge ya da renklere boyamak yeterli olacaktır. Ancak bu hobiye ilk kez başlayacaklar, uzaktan kumandalı modellere geçmeden, serbest uçan modellerde deneyim edinmelidir.
     
    Model uçak yapımı ilk başta zahmetli ve çok zaman alan bir faaliyet olarak görülebilir. Bunlarla beraber çok masraflı olduğu da düşünülebilir. Ancak, kullanacağınız malzemeleri nereden elde edeceğinizi bildiğiniz ve yapım aşamasında doğru kaynakları rehber olarak kullandığınız takdirde, basit bir model uçağı, bir gün içinde yapmanız mümkün. Herhangi bir hırdavatçı dükkanından alabileceğiniz ucuz malzemeler ve internette yer alan yapım videoları size başlangıç aşamasında çok yardımcı olacaktır.
     
    Materyal seçiminde, kolayca kırılabilen bir madde olan balza ağacı tahtasından uzak durmalı, koreks isimli daha dayanaklı, üstelik daha hafif plastik malzemeyi tercih etmelisiniz. Malzemeyi seçtikten sonra tasarım aşamasında modelinizin tipine karar vermelisiniz. Bizim önerimiz, itici model uçaklarla başlamanız. İtici tip model uçaklar arkalarına monte edilen pervaneler ile uçağı havanın içinde iterek hareket ederler. İtici tip model uçakların yeni başlayanlar için en büyük avantajı, çarpma anında motorunuzu ve pervanenizi koruyacak olmasıdır. Model uçak kullanmayı, çarpmadan öğrenmek mümkün değil. Bu nedenle, aksamınıza özen göstermelisiniz ve moralinizi asla bozmamalısınız. Kimse bu işe kazasız başlamıyor!
     
    Model uçak taslakları internette pek çok sitede bulunuyor ve ücretsiz edinilebiliyor. Dilerseniz, büyük kitapçıların hobi raflarında model uçak yapımı hakkında rehber kitaplar da bulabilirsiniz. Bu kitaplar size yeni hobinizde aşama aşama yardım edeceklerdir. Youtube gibi paylaşım sitelerindeki anlatımlı videolar da bu hobiye yeni başlayanlara çok yardımcı oluyor. Yapılan model uçakları izlemek size ayrıca ilham verecektir.
     
    Hafta sonlarında, tatillerde, küçük kaçamaklarda gökyüzünün tadını çıkarmak isteyenler ve yaratıcıklarına güvenenler için model uçak, kesinlikle doğru bir hobi!
     
    Toplam blog
    : 1
    : 764
    Kayıt tarihi
    : 13.08.12
     
     

    Sentez Yazılım  İstanbul Havayolları  Akbank TAŞ Tailwind Havayolları      ..