Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Yeni Sistem Beşiktaş

Yeni Sistem Beşiktaş
 

Mustafa Denizli Beşiktaş'ta olduğu için çok mutlu zira daha önce Galatasaray ve Fenerbehçe'de görev alan ve bu iki takımda da şampiyonluk sevinci yaşayan tecrübeli teknik adam aynı başarıyı Beşiktaş'ta da yaşayarak büyük bir başarıya imza atmak istiyor.

Yeni Beşiktaş

Bugün Beşiktaş'ın geçmişe yönelik en büyük farkı aslen 3 savunmayla oynaması ve bunun yanında sağ çizgide oynayan Holosko'nun Nobre ile birlikte forvette yer almaısı olarak dikkat çekti. Bu eskiye nazaran daha ofansif anlayış Gençlerbirliği karşısında meyvesini verirken rakibe verilen pozisyonların fazlalığı da sistemin defosu olarak dikkat çekti. Elbette bu sorun özellikle Gençlerbirliği'ne oranla orta alanı daha dişli takımlar karşısında sorun yaratabilecektir ancak Denizli'nin her maça aynı sitemle çıkmayacağını ve rakibe göre kadroda değişiklikler yapacağını söylemesi kendisinin de sitemin eksikliklerinin ve risklerin farkında olduğunu ve gerekli önlemleri almaya çalıştını gösteriyor.

Bugün Beşiktaş'ın bir diğer sorunu da taktik ve teknikten bağımsız olarak önde olduğu maçı soğutma çabalarındaki yetersizliği oldu. Bu noktada kendisne özellikle iş düşen Delgado'nun kayıpları oynaması ve atılan gollerin hiç birinde Arjantinlinin bulunmaması siyah beyazlılar ve Mustafa Denizli adına dikkat çekiciydi. Nitekim 3-0 ya da 3-1'e gelmiş bir maçın dahi taraftarları tedirgin edecek bir duruma gelmesi yine orta alanda oynayan futbolcuların etkisizliğinden kaynaklandı.

Neticede teknik direktörünü değiştiren takımların ilk haftada çok büyük oranla galibiyetlerine şahit olunuyor ama Beşiktaş ve Denizli için asıl gösterge devam eden maçlarda kendisini gösterecektir. Örneğin cuma günü oynanacak Sivasspor maçı bu yeni ikili için tam bir sınav niteliğinde. Ancak şunu mutlaka eklemek gerekir ki Beşiktaş hem kadro yapısı hem de kaladığı hava ile bu sene geçmiş yılların aksine son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayacaktır.
 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..