Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '19

 
Kategori
Futbol
 

Yeni Transferler

2018-2019 sezonu  Türkiye Süper Lig şampiyonu Galatasaray oldu. Bu sezon ki süper lig şampiyonluk mücadelesi adeta bir maraton yarışı gibi geçti.

Sezonun başlamasıyla birlikte liderliği ele geçirip ve bunu da uzun süre muhafaza eden Başakşehir, yarışın son metrelerinde  elindeki avantajı berhava ederek belki de cim bom boma şampiyonluğu kendi eliyle armağan etti. Yani Galatasaray'ın şampiyonluğu kazanması kesinlikle büyük bir piyangoydu. Tabi ki bunda Başakşehir'in ve Galatasaray'ın sezonun  devre arasında yaptıkları tranferler ve  bu transferlerin isabet oranın da etkisi azımsanmamalı. 

İşte Galatasaray'ın da bundan ders alarak yeni sezonda şampiyonluğunu şansa bırakmaması için işini sıkı tutması ve isabetli transferleri yapması gerekir. Kim ne derse desin Galatasaray'ın Tudor döneminde yaptığı transferlerin ekseriyeti yerinde ve isabetli transferlerdi. Bunu son iki sezon ki şampiyonluklardan da görebiliriz. Bence bu kadronun muhafaza edilmesi gerekir. Mesela Gomis vardı satıldı, hala yeri doldurulmuş değil. Aynı zamanda bu çekirdek kadro mıknatıs gibi birbirleriyle kenetlenip, artı eksi gibi de elektrik üretiyorlar. Bu işbirliği ve  uyumu da hiç olmazsa istikrar adına bozmamak gerekir diye düşünüyorum.

Şimdi görsel ve sosyal medyada Galataray için dillendirilen transfer haberlerine bakalım. Ndiaye ve Onyekuru ayrılacak, Mariano, Nagatomo ve Belhanda satılacakmış. Peki kimler alınacakmış: Şener Özbayraklı (29), Jimy Durmaz (30), Mevlüt Erdinç (32) ve Babel (32). bir de Selçuk İnan(34)'la da yeni sözleşme imzalanacakmış. Her takımda bir iki yaşlı oyuncu olabilir. Hatta bu takıma avantaj da sağlayabilir. Örneğin GS'nin UEFA kupsaı kazandığı senede Hagi ve Popescu'nun olması gibi. Ancak bu sayı artınca takıma zarar verir(Başakşehir gibi). Real Madrid gibi bir takım neden acaba  Ronaldo'yu satıyor. Bununla ilgili büyük takımlardan satılan birçok büyük yıldızı sayabiliriz. Hele Fatih TERİM gibi en büyük meziyeti hırsıyla futbolcuları motive eden bir teknik direktöre bence yaşlı değil genç, yetenekli ve kendini kanıtlamak isteyen futbolcular gerekir.

Allah Galatasaray'a akıl fikir versin. Bizden söylemesi...

 

 
Toplam blog
: 6
: 256
Kayıt tarihi
: 08.06.19
 
 

üniversite mezunuyum. bilgiyi öğrenmeyi ve öğrendiklerimi paylaşmayı çok seviyorum. en büyük haya..