Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yeni Yıl Mesajı

“Yeni Yıl Tebriği” Yeni yılınızı kutlar sağlıklı mutlu huzurlu günler dileriz. Bu yeni yıl engelliler yaşlılar bebek arabalılar ve hamileler için erişilebilir bir yıl olsun. Herkesin kaldırımlarda rahatça yürüye bildiği yola inerek yürüyüp ezilme tehlikesi geçirmediği bir yıl olsun. Engellilerin engelsizlerle daha çok birbirlerini tanıdığı ve birlikte yaşama kültürünün artığı bir yıl olsun.

Türkiye beyazay derneği İzmir şubesi olarak yeni yılda hedeflerimiz gazeteler sosyal medya ve radyo televizyonla kamuoyu oluşturma çabamız okullar yurtlar dernekler ve farklı kurum ve kuruluşlarda farkındalık seminerlerini amaçlıyoruz. Talep  olduğu ölçüde bilgisayar temel sekreterlik yabancı dil takı tasarım girişimcilik gibi farklı kurslar açmayı hedefliyoruz. Geziler piknikler sosyal yardımlar Beyaz baston ve araç gereç temini gönlümüzden geçenlerden.

Yeni yılda sizlerden beklentilerimiz engellilere yardım etmeyi düşünüyorsanız onlarla iletişim kurun yardım isteyenler olduğu gibi kimseye ihtiyaç duymayan ve tek başına yaşama özgürlüğünü ve bunun için sadece gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini isteyenlerde az değil gerçekten yardıma ihtiyacı varsa ve engellide onaylıyorsa siz destek olabilirsiniz tüm insanların farklı olduğunu ve engellilerinde tek bir kişi olarak düşünülmesin doğru bulmuyoruz. Her insan gibi engelliler de farklıdır.

Biz derneğimiz çalışmalarından haberdar olmayan arkadaşlarımızı bize yönlendirmenizi rica ediyoruz. Neden eğitime ihtiyacı varsa gerekli kurumlara yönlendiriyoruz ve engellinin talep etmesi halinde doğumundan ölümüne kadar takip ediyoruz benim ilkokul üçten beri takip ettiğim ve şimdi liseyi bitirmek üzere olan ve Üniversite ve farklı okullarda okuyan takip ettiğimiz öğrencilerimiz var. Eğitimle ilgili bir sorun çıktığında gerekli görüşmeler kurumla görüşüp sorunu çözüyoruz. İşe ihtiyacı varsa kurslar ve eğitimlerle kendini geliştirmesini ve Sınavlara hazırlık sürecinde ders destekleriyle Kamu kurumlarının açtığı sınavlara girmesi öncesi destekliyoruz.

Şu an bizim kurslarımıza katılan ve Kamu çalışanı olan birçok arkadaşımız var engellilerin birçoğu haklarını bilmiyor ve ancak bir sorunla karşılaştığında farkında oluyor.

Arkadaşlarımıza haklarını anlatıyoruz aylık seminerlerimizle her ay bir konuyu tartışıyor ve bu seminerleri sosyal medya ve yutup da gelemeyen arkadaşlarımızın da hizmetine sunuyoruz. Bu toplantılarda herkes karşılaştıkları sorunlar karşısında çözüm pratiklerini paylaşıyor.

Bu yıl herkese güzellikler getirsin.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..