Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Diyetisyen Şengül Üre

http://blog.milliyet.com.tr/diyetinfo

27 Aralık '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yeni Yıla Fit ve Sağlıklı Girin

Yeni Yıla Fit ve Sağlıklı Girin
 

2018 yılında değişim sizi çağırıyor

 Yaşadığınız sağlık sorunu  kilo  kalp damar sağlığı diyabet insülin direnci vb olabilir.  Bu sağlık sorunlarının çözümüne ulaşmak için doğru ve sağlıklı besleme çok önemlidir.Kısaca doğru yakıtı kullanmak gerekir.   Çünkü kilo sorununu çözümü için depolanmış enerjinin harcanması , diyabet vb sağlık sorunlarında kan şekerinin yönetilmesi, insulin direncinin kırılması , kalp damar sağlığı , böbrek hastalıkları vb sağlık sorunlarında  beslenme yaşam kalitesi ve sağlığın korunması açısından oldukça önemlidir.Diğer önemli konu ise kullanılan ilaçların  vücut tarafından   maksimum faydasının sağlanabilmesi için beslenme yine  anahtar rol üstlenmektedir.

  2018 yılının değişim yılı olmasına    izin vermek sizin elinizde . Kendinize iyilik yapmanın zamanı geldi ve sıra adım atmada

1-    2018 de   ENERJİNİZİ YÜKSELTECEK  İLK KURAL İYİMSERLİK OLSUN

Yapılan çalışmalarda iyimser insanlarını yaşamlarını daha kaliteli geçirdiğ bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğu  hatta ortalama ömürlerinin 5-7.5 yıl kadar uzayabildiği ı belirtilmiştir.Daha ne duruyoruz yeni yılın ilk hedefini belirledik.İYİLİK

2-   ENERNİZİ ARTTIRMAK İÇİN GÜNE GÜLEREK VE KAHVALTI İLE BAŞLAMAYA NE DERSİNİZ ?

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Hakkında bir çok söylem buluna kahvaltıyı  mutlaka kendiniz için kendinizi iyi hissetmek  için güne iyi ve yüksek  enerji ile başlamak için  yapmaya çalışın.Yapılan birçok bilimsel çalışma kahvaltının iş okul verimi kilo yönetimi kaliteli enerji kullanılması ve  yaşam kalitesi üzerine etkili olduğunu göstermektedir. Kahvaltı yapmamak, geçiştirmek , için  çocuklar ve yetişkinler olarak binbir türlü bahaneler  üretir ve kendimizi kandırırız. Bedenimiz için  güne doğru başlamak adına sadece biraz erken kalkmaya ihtiyacınız var .Bunu hak etmiş olduğunuzu düşünüyoruz  

3-  ÖNEMLİ ADIM !!!!!SAĞLIK İÇİN  DOĞRU MUTFAK ALIŞVERİŞİ  ENERJİNİZİ YÜKSELTİR

  Sağlık  sağlıklı mutfak alışverişi ile başlar. İHTİYAÇLARI DOĞRU BELİRLENMİŞ BİR MUTFAK ALIŞVERİŞİ  SAĞLIKLI MUTFAK VE  SAĞLIKLI TABAĞI BERABERİNDE getirir Evinizin mutfak ihtiyaçlarını zamanınızı planlayarak kendiniz yapın. Taze meyve ve sebzeyi et tavuk balık vb satın almak için harcayacağınız zaman size hareket imkanı sağlarken sağlıklı sofralar kurulmasına yardımcı olacaktır.Bu  uygulama paketlenmiş ürün tüketiminizi , geçiştirilen yemekleri, boş enerji kaynakları ile gıda tüketimini kilo vb sağlık sorunları yasamanızın önüne  geçecektir

4-GELENEKSEL BESLENME ALIŞKANLIKLARINIZA  MUTFAĞINIZDA YER AÇIN

2018 Beslenme trendleri arasında geleneksel mutfağa dönüş önemli bir yer alıyor.Toplumları ülkeleri sağlık anlamında olumsuz etkileyen yanlış beslenme alışkanlıkları yerini geleneksel mutfak ve beslenme alışkanlıklarına bırakıyor.Bizim mutfağımızı düşündüğümüzde seçimleri ve miktarları doğru ayarladığımızda gerçekten eşsiz lezzet ev  örneklere sahiptir.

5- NERJİNİZ 5 ÇEŞİT KURALINI HER GÜN UYGULARAK ARTSIN .

Her gün 5 renk 5 besin grubu tüketmeyi unutmayın. Her öğündeki tabağınız mutlaka 4-5 renk içersin. Renkli ve çeşitli beslenme  günün iyi geçmesine  kilo vermeye  enerjinizin artmasına   kan şekerini yönetmeye diyabet  tedavisine  diğer konik hastalıkların  tedavisine yardımcı olacaktır.

6-  KÜÇÜK TABAKLARA MUTFAĞINIZDA YER AÇIN

İster kahvaltı tabağı ister  öğlen akşam yemekleri olsun klasik Türk mutfağının vazgeçilmez boyuttaki tabakları (  tabak boyutu çok önemlidirbüyük daha büyük tabak boyutlarından  acilen vazgeçmek gerekir)  porsiyon kontrolünü kolaylaştıracaktır.Bu şeklide çok ve boş enerji değil doğru ve yeteri kadar enerji almış olursunuz.

7- UYKU  ÖNEMLİ !!!!!!! GÜNE  ERKEN BAŞLAYIN ENERJİNİZİ YÜKSELTİN

Yapılan bilimsel çalışmalar günde 7 saatten az ve fazla uyuyanların kilo  alma eğilimlerin yüksek olduğunu göstermektedir. Güne erken başlamayı hedef haline getirin. Hepimiz zaten iş okul derken erken kalkıyoruz .Belki ve yaşadığımız saat kargaşası da motivasyonlarımızı etkilemekte . Ancak  her birey şartlara ayak uyurmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor.Güne sağlıklı mutlu enerjik başlamak için   ardıç kuşu olmayı ilke haline getirmeye çalışın  baykuş olmaktan  vazgeçin. Sağlıklı bir başlangıç kaliteli  bir gün geçirmek için    7 – 8 saat kaliteli uyku  uyumaya çalışmak sağlığınıza değer katar.  

 8-SU TÜKETMENİN FAYDALARINI DÜŞÜNÜN   

  Her gün ne kadar su tükettiğinizi kontrol edin . Teknolojini  getirdiği  takip sistemlerini kullanarak günlük içtiğiniz su miktarını  kontrol edebilirsiniz.Böyle bir imkanınız yok ise şişe veya sürahi size yardımcı olacaktır .Unutmayın vücudumuzun   büyük bir kısmı sudur yaşla  değişse de yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesi için su mutlaka gereklidir.Kişisel  farklılıklar gösterse 2.5- 3 lt su tüketemeye gayret etmek gerekir.  

 9-2018  İN TREND EZGZERSİZİNİ  YÜRÜYÜŞ

 Her tür egzersiz hepimiz için önemlidir.Bir çok egzersiz modeli vardır.İSTER PROFESYONEL DESTEK ALIN İSTER KENDİNİZ UYGULAYIN EGZERSİZ ÇOK Ö NEMLİDİR.

     Yaşadığınız bir çok sorun endorfin düzeyinizi ve enerjinizi etkilemektedir. Bu konuda yapılacak egzersiz özellikle yürümek, koşmak, yüzmek gibi aeorobik egzersizler endorfin düzeyini yükseltmeye yardımcı olacaktır.2018 yılı egzersiz trendleri arasında   aerobik egzersizlerden yürüyüş en etkili egzersiz olarak gösterilmektedir.. Gerek sağlığı korumak gerek kilo vermek adına her ortamda  yürüyüş yapılabilir.   yürüyüş yapabilirsiniz.

 10-   AKŞAM YEMEKLERİNİ  ÇOK GEÇ YEMEKTEN VAZGEÇİN

 

SAĞLIKLI MUTLU HUZUR VE ENERJİ DOLU BİR YIL OLMASI DİLEĞİ İLE…..

 

Dyt.ŞENGÜL ÜRE

DİYETİNFO

Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık

Tel: 0216360 00 50

 
Toplam blog
: 62
: 98
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

1991 Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Diyetinfo-Diyetisyen Şengül Üre. Sağlıklı beslenme ile zayıf..