Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yenilikçi Düşünce

 
Yenilikçi düşünce, insanın içinde olması gereken bir mekanizmadır.
 
Yeni bir fikir oluşturmak insana Allah vergisi bir şeydir. Edison ampulu bulurken 2000  kez deney yapmış, hipotezini kanıtlatmak uğraşmış, yenilikçi düşüncenin kapılarını aralamıştır. Ampul böylelikle icat edilerek evlerimizdeki yerini almıştır.
Einstein, izafiyet teorisini bulurken çok çalışmış, akademisyenliğini konuşturmuştur.
Yenilikçiğini etkileyen en önemli şey keman çalmasıdır. Sol beyin matematiksel düşünceyi etkilerken, sağ beyin sanatla ilgilidir.
 
Yenilikçi düşünce, sağ beyin ile ilgilidir. Sağ beyin yenilikçi düşünceyi temsil eder. İnovasyon, sağ beynini kullanan kişilerde bulunan bir özelliktir. Steve Jobs yani Apple’ın eski CEO’su Apple’ı kurtarmak için yenilikçi düşünceden yararlanmıştır.
 
Stephen Hawking , kuantum fiziğini geliştirirken yenilikçi düşünceden yararlanmıştır. Yeni bir fikir üretmek, hayal gücünden beslenir. Sağ beyin ağırlıklı düşünen insanların hayal gücü yüksek olur. Yenilikçi düşünce, hayal gücü yüksek insanlarda bulunur.
 
İnsan, özgür düşünceyle hayal ederse yeni şeyler icat edebilir. Çünkü, hayal gücüyle insan yeni şeyler icat edebilir. Hayal gücü, özgürlük, yenilikçi düşünce birbiriyle bağlantılıdır.
Yenilikçi düşünce, herkeste olması gerekli bir özelliktir.
 

 

 
Toplam blog
: 14
: 425
Kayıt tarihi
: 21.11.17
 
 

26 Mayıs 1990'da İstanbul'da doğdu. Lisans öğrenimini Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı'n..