Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Yerküreyi felakete sürükleme hakkını nereden aldınız?

Yerküreyi felakete sürükleme hakkını nereden aldınız?
 

Kafkaslar'da tutuşturulan ateş; dünyayı yakan iki paylaşım savaşından önce yaratılan yapay gerekçelere benzer bir kaldıraç haline getirilmekte. Rusya ve ABD karşılıklı olarak ve en üst düzeyden restleşmekte.

Yerküre tek bir nükleer füzenin anahtarının açılmasıyla 'kıyamet günü'ne sürüklenebilir.

90'lı yıllar, "barış, özgürlük, demokratiklşme" üçlemesinin içinin doldurulamadığı gelişmelerle hazırladı 21. yüzyılı.

Önce duvarlar sonra o düşler yıkıldı.

Tek kutuplu dünya düzeninin kodifikasyonu, etnik çatışmalarla ulusal devletlerin parçalanması ve ona karşılık, ruhbani organizasyonların 11 Eylül ile simgeleşen terörünü küreselleştirdi!

Bir ölçüde, Rusya ve ABD yönetimleri, dünyanın bugünkü durumundan müteselsil sorumludurlar.

Çin özgürlükleri baskılama üzerinden, Hindistan beylik sömürüyle ve önceden dev olmuşları taklitlerle nereye kadar yükselebilir?

Balkanlarda daha yirmi yıl kadar önce oluk oluk akan kanı seyreden AB/AGİT dahil BM'nin "iş başa düşünce" etkisizliği kalt para gibidir.

Afrika'da aşısız, ilaçsız iskelet gibi çocukların ve aç anaların yüzüne çarpan Pembe dizilerin dünyası, Latin Amerika'dan, Mağribe yalanlarla parçalanmakta.

İnsanoğlu eliyle; insan yakılmakta...

Oysa silaha değil sağlığa, savaşa değil eğitime kaynakların aktarıldığı, "kirletenin ödediği", borçların yarısının silindiği, ekonomik güvenlik konseyine katılımın hakça yapılandırıldığı, siyasal sınırların değişmezliğini garanti eden konvansiyonların belki bir elli yıl için taahhüt altına alındığı yeni bir dünya mümkündür.

Bu, İnsancıl Sol anlayışın özlemidir. Şu yaşlı yerküre keşke ATATÜRK'ün onurlu sesini duysa: YURTTA BARIŞ, DÜNYA'DA BARIŞ !

www.insancilsol.com

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..