Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '19

 
Kategori
Sağlık
 

Yerlere Tükürmenin Zararları

Her gittiğim şehir ve kasabalarda bazı  insanlar yerlere tükürmeyi alışkanlık haline getirmişler. Rastgele bu yerlere yapılan tükürükler, görenleri rencide ederek tiksindirmektedir. Medenî ve görgülü bir kişi, başkalarını rahatsız eden bu işi yapmamalıdır. Evden dışarı çıktığımızda mümkün mertebe cebimize yeteri kadar peçete veya kâğıt mendil koymalı, tükürüğümüz geldiğinde ondan bir parça alıp bir kenara çekilip kimseyi tiksindirmeden içine tükürmeliyiz. Sonuç olarak çevre hepimizin ortak yaşam alanıdır çevreye insanlara hiç kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur çevreye saygı insan sağlığına saygıdır tarihimize kültürümüze saygıdır.  Bilimsel olarak baktığımız zaman tükürmenin sağlık açısından zararlarını sizler için araştırdım.

NAHİDE ÇELEBİ

 İnsan tükürüğünde yaklaşık 500 değişik mikrop bulunmaktadır bir nohut büyüklüğündeki tükürüğün içinde yaklaşık olarak 250 milyon adet mikrop bulunmaktadır. Hastalık durumlarında hastalık yapan mikropların sayıları artar.

Yere tükürme ile bulaşacak olan hastalıkların bir kaçı: Bronşit sessiz başlar yavaş yavaş ilerler ve sonunda solunum yetmezliğine yol açan bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Zatürre: akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır mikrobik bir hastalıktır yaşlılar çocuklar ve vücut direnci kırılmış kişilerde ölümle sonuçlanabilecek ciddi bir akciğer hastalığıdır. Verem: yıllar boyunca görülen bir hastalıktır tükürük öksürük balgamıyla başka insanlara solunum yoluyla bulaşan bir hastalıktır bebeklerde ve yaşlılarda ölümle sonuçlanabilir tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olmaktadır. Grip: birden başlayan ateş titreme baş ağrısı öksürük vücut ağrıları ses kısıklığı gibi ilaçlarla tedavisi zor olan bir hastalıktır en iyi tedavi şekli ise yatak istirahati yapmaktır genellikle sonbahar ve kış aylarında görülür son derece ciddi bir hastalıktır grip hastalığına bağlı olarak beyin iltihabı sonucunda ölüm görülebilir.

Diğer ülkelere baktığımızda az gelişmiş ülkelerde görülen bir davranıştır medeni ülkelerde görülmeyen bir durumdur .

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..