Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '13

 
Kategori
Kedi Bakımı
 

Yetim kedi yavrusu büyütmek...

Yetim kedi yavrusu büyütmek...
 

Akşam yürüyüşü sırasında onları cadde kenarında gördük. Henüz 10 günlük olmalıydılar. Yürümesini bile bilmiyorlar, sadece miyavlıyorlardı. Etrafta annelerini aradık. Ancak bulamadık. Oraya nasıl gelmişlerdi? Birileri mi bırakmıştı?  Hava kararıyordu.  Annelerini biraz daha aradık. Ama anneleri yakında olsaydı, yavrularının sesine gelirdi. Belki de anneleri bir kazaya kurban gitmişti.  İki yavru birbirine sarılmış bağırıyorlardı. Onları orada bırakamazdık. Eşimle birlikte orada bulduğumuz bir kutunun içersine koyup, eve getirdik. 
 
Karınları aç olmalıydı. Evde bulunan pastorize sütten vermek istedik ama henüz tabaktan süt içmesini de bilmiyorlardı. O zaman yapacak tek şey vardı. Bir pet shop bulup, bir kedi biberonu almak. Küçük bir biberon alarak, pastorize sütten verip karınlarını doyurduk. 
 
Yavru kedi bakımı konusunda ise imdadımıza google yetişti. Yavrulara pastorize süt vermek onları ishal edermiş. Eczanelerde veya veterinerde satılan anne süt tozlarından almak gerekiyordu. Ertesi günü o tozlardan aldım. Şimdi dört saatte bir onlara bu tozu sulandırarak süt haline getirip, besliyoruz. Yalnız yavru kediler tuvalet ihtiyaçlarını da gideremiyorlardı. Google'dan öğrendiğimize göre, anneleri onların jenital organlarını yalayarak tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlarmış. Ancak yetim yavrular için ıslak bir pamukla bu işi yapmak gerekiyormuş. Biz de pamuğu ıslatıp, altlarına sürünce, tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye başladılar. 
 
Şimdi eşim fotoğrafta görüldüğü gibi her dört saatte bir ikisini de biberonla besliyor. Yavru kedilerden biri erkek, diğeri dişi. Onlara isimlerini de torunum Defne koydu. Dişi olanına Tekir, erkek olanına da Bekir diyor. 
 
Şimdiden iki yavru da ailenin bir parçası gibi oldular.
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..