Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
Basketbol
 

Yetkim olsa Orhun Ene'nin hocalık iznini iptal ederdim

TD ya da Coach veya Hoca her ne diyorsanız deyin, yaptığı işe bakmak daha önemlidir diye düşünürüm. takımı hazırlayan maça çıkaran ve maçta yöneten adam, takımın sırtına çıkmamalıdır. Takıma yardım etmek adına gerekenleri yapabilmelidir. Bu adamlar hata yapabilir. Risk alıp kayıp edebilir. Oyunun içine girip maç kazandırabileceği gibi maçı kaybettirebilir. Her ne yaparsa yapsın yaptıklarının bir açıklaması yada dayandığı bir mantığı olmalıdır. 

Banvit lider geldiği Buducnost deplasmanında 9 sayılık ilk maç averajını koruyamadı  farkın 20 yi geçtiği maçlarda rakibine direnemedi ve elendi. Basketbolda böyle sonuçlar normaldir. Takım kötü gününde olabilir rakip çok iyi günü yaşar gibi açıklamalar mantıklı olabilir. Böyle yorumlar yapılacaktır. Yetkim olsa ben bu maçtaki kötü performansı nedeni ile Orhun Ene'nin coachluk yapma iznini yırtardım. Bugün bir teknik adam yanlışından çok fazlasını yaptı Orhun Ene. Affetmezdim bu yanlışı. 

Aslında iki takım arasında 20 sayılık fark oluşturacak kadro yapısı yok. Fark tamamen kenardan kaynaklanıyor. Orhun Ene inanılmaz kötü kurgulamış takımını. Bu inanılmaz hatalar, gereksiz top kayıpları, düşük yüzdeli şut kullanımını getirdi. Banvit yalnız pota altından farkı oluşturan  20 sayılık isabetsiz şut kullandı. Üçlük yüzdesi çok düşüktü 20 lerin altındaydı. Ribuandlarda üstünlük rakipteydi. İstatistikleri göremedim nettede bulamadım. Banvit yerlerde sürünüyordu.

Neden bu kadar kötüydüler? Orhun Ene açıklama yapacaktır. Oyuncularına verdiği 200 dakikayı nasıl paylaştırdı. 168 dakika yabancı oyunculara süre vermiş.Yerli oyuncular ise yalnızca 32 dakika .Bu takım ligde oynadığı maçlarda yabancılara en fazla verebileceği süre 120 dakika . Bu nasıl bir seçimdir ve nasıl yapılır böyle bir hata? Bu fazla süre bu yapılan yanlışlık Banvit in elenmesine neden oldu. Oyuncu akıllıdır? düşünmekten anlamaktan bu kadar uzak olabilirmi oyuncu? Orhun Ene oyunun ilk saniyesinden itibaren yabancıları tercih edeceğini takıma söyledi. Maça yabancılardan oluşan beşle başladı ve büyük bir bölümde böyle bir Banvit vardı sahada.Bunu belkide maç toplantısında da söyledi. Ve sezonun en kötü Banvit beşini sürekli sahada tutmayı başardı? Sürekli kötü beşin oynadığı maç kazanılmaz. 

Banvit'in en kötü maçını final maçında çıkarması ve bunun Orhun Ene nin oyunculara verdiği mesajın ürünü olması onun lisansını iptal etme isteğimin nedenidir. Takımı yöneten adam isimlere değil iş yapan adamlara şans verir. Saplantılar ile yönetim yapmaz. İş yolunda gitmediğinde başka arayışlara girer. Bunun içinde oyuncularını sürekli hazır tutar ve şans verir. Bu işin temel kuralı budur ve Orhun Ene bu işi yıllardır yapan Orhun Ene bunu öğrenemediğini Banvit'e final de kaybettirerek göstermiştir. Üstelik bu yanlış geçen yılda yine bu şekilde yapılmışken yeniden yapılması ayıpların dahada büyüğüdür.

Kızıyorum, dağılan Yugoslavyadan kurulan ülkelerin 4-5 tanesi Türkiye'yi Futbol geçiyor.Baskette eziyor Orhun Ene performansı önemli tabii. Voleybol, hentbol belki birçok branşta bizden iyiler. Ey sporumuzu yönetenler ne yapmak gerektiğini bulmayacakmısınız?  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..