Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yetmedi mi daha olanlar?

Yetmedi mi daha olanlar?
 

Zaman da yolculuk


Merhabalar;

Mutsuzsanız, sıkkınsanız saatler, günler, haftalar hatta ömür bile pek uzun gelir. İşte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendi memleketimde zaman aynen böyle hissettiriyor bana kendini ve hayatı. Gün yok ki bir dünya harikası uygulamaya rastlamayalım, duymayalım. Meğer ülke ne kadar kirliymiş de haberimiz yokmuş. Meğer pisliğimizle oynaşıyormuşuz da AKP sayesinde öğrendik hamdolsun. Şimdi de sayelerinde temizleniyoruz.

AMMAN DİKKAT! Kullanılan su sakın kanalizasyon suyu olmasın. Sonra yine dikkat, bizleri temizlerken arada kendileri de temizlenivermesinler ya da etrafı daha da kirletip kendileri görünmez olmasınlar. Keşke imkân olsa da, uzaydan birileri bir burun oynatsa da karanlıkta iyi gören aydınların önünde bir pencere açılıverse.

Sakın konuşma, sakın yazma, sakın gitme, sakın düşünme…Geriye kala kala ne kaldı. Ölüm ölüm bir ölüm. Ne bu yahu. Gazeteler, haberler sokaklar, insanlar, karı, koca, çocuk, öğrenci, herkes mutsuz. İnsanlar artık birbirlerinin gözlerine bakmıyor, gülümsemiyor, selam vermiyor. 4. Murat zamanında bile böylesine korku kol gezmemiştir. Neler oluyor yahu? Siyasi plarformlarda konuşan bir avuç insan, sokakta korkmadan sesini çıkarabilen bir avuç insan, gerisi kapı arkalarında kendi kendilerini rahatlatmak için mırıldanan bir alay insan! Bu millet değil miydi Ümmetken bile susmayan, haksızlıklara karşı koyan. Şimdi Millet olduk ileri gideceğimize geriliyoruz.

Anayasa mahkemesi tarafından rejime zararlı odak kabul edilmiş bir partinin parti olmasını bile düşünmezken beni idare etmeleri canımı yakıyor. Bunları yazarken Sayın RTE gene öyle bir esiyor ki değmeyin gitsin. ”Demokratik açılım diyoruz. Kurumlar arası çatışma yoktur. TSK’yı yıpratmayın “ derken alt yazı Kozmik oda araması hakkında bilgi veriyor. Ne kara mizah ama. Baykal’da cevaben “Böyle demokrasi, böyle Türkiye olur mu?” diyor. Sanki seneler önce yalıda politik anlaşma yapan bendim. Onlar akıllı biz aptal. Baykal ”Susmayacağım, konuşacağım“ diyor. Zaten başka ne yapıyor ki. Anlaşılan dostlar bu ahval ve şerait içinde görevimiz sesimiz kısılana, elimiz tutulana kadar Cumhuriyet adına, şehitler adına, toprak adına, evlatlarımız adına, en önemlisi de bütün bu değerleri korumaya yemin ettiğimiz Atatürk aşkına devam.

Sevgiyle kalın
 
Toplam blog
: 97
: 395
Kayıt tarihi
: 15.04.09
 
 

Felsefe, edebiyat, bu alem, öteki alem, uzay, evrensellik; kısacası genelin, "aman canım işin mi ..