Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '10

 
Kategori
Dünya
 

Yıkılmaları mukadderdir!..

Yıkılmaları mukadderdir!..
 

www.karadenizvira.com


Bugün ki yazıma Eba Müslim Horasani’nin şu vecizesi ile başlamak istiyorum.

Eba Müslim Horasani: “Onlar, zarar vermeyeceklerinden emin oldukları için dostlarını kendilerinden uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırılan dost düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince de, yıkılmaları mukadder oldu.” diyor vecizesinde.

Dikkatimi yoğunlaştırarak tekrar tekrar okudum. Size de tavsiye ediyorum. Hazmederek, manasına tam vakıf olmaya çalışalım.

Biraz daha açarak bakalım hem Eba Mülim Horosaniye hem de vecizesine: Eba Müslim Horsanı büyük bilge, o gününün başkaldırıcısı, yol göstericisi önder insan. Horasani, O coğrafyaya gelmiş geçmiş en büyük halk kahramanlarından biridir. Kölelikten halk önderliğine yükselen bir efsanedir.

Vecizesini tekraren incelersek:

Sakın ola ki beni terk etmez diye dostlarınızı örselemeyin, ötelemeyin. Ötelenen öteki olur karşı tarafa geçer, sizi unutur. Düne kadar düşmanınız olana nasıl olsa ortak çıkarlarımız var, artık bendendir demeyin. O hiçbir zaman sizden olmayacak, aksine sizden kopan dostlarınızın düşmanlığı ile birleşerek düşman sayınızı artıracaktır! Kısacası düşmanınız hiçbir zaman dostunuz olmayacak, lakin siz öteledikçe düşmanlaşan dostlarınız olacaktır, onları asla ötelemeyin” diyor.

Şimdi o veciz söz üzerinden yerelden ulusaldan ve dünyadan bahsedelim biraz.

Bir zamanlar elimi tuttuklarında bırakmayanlar, ağabey diyenler, Ankaralarda randevu aldığım insanlar, bugünlerde beni ötelemişler. Yani “öteki” yapmaya çalışmışlar ve becermişler. O kadar ki, bende hiçbir zaman dost olmayacak bir raddeye geldim. Ama asla düşmanlık beslemiyorum. Ben Horasanı hazretlerinin veciz sözünün gerçekleşeceği günü bekliyorum.

Halka zulüm eden, onun hakkını zalimce yiyenler elbette yıkılıp gideceklerdir. Budan eminim.

Ulusalı ve uluslar arası gelişmeleri bu söz üzerinden yorumlamaya çalışacağım şimdi.

Wikileaks belgeleri Amerikan belgeleri Amerika veya onun uzantıları tarafından belli bir hesap üzerinden piyasaya sürüldü.

Amaç belli, genel manada dünyayı kaosa sürükleyip Siyonist ve kapitalist Amerikanın dünya hakimiyetine devamı sağlamak, ülkemiz bakımından yeni dengeler arayışına girmek.

Wikiliaks belgeleri ilk günden itibaren Amerikan dış politiğine tahmin edilemeyecek kadar zarar verdiği anlaşılınca NASA çıktı sahneye.

NASA: Uzaylı yok ama dünyada 'yeni tür' var diye bütün dünyayı bir günlüğüne de olsa bir beklentiye soktu. Wikiliaks belgelerinin yarattığı olumsuz havayı yine makro bir oyunla dağıtmaya çalıştı bilinen çevreler!

NASA: Uzaylı yok ama dünyada 'yeni tür' var! diyerek beklentileri boşa çıkardı, topu taca attı. Dünyadaki yaşam araştırtmalarına güya yeni bir boyut kazandırılacağı müjdesini vermek süretiyle Wkiliaks etkisinden kurtulmaya çalıştı.

İsraile’de durdurulamayan yangın acaba bu veciz sözü hatırlattı mı?

Çok adice bir yalanla saldırdıkları Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı Recep Tayip Erdoğan ne yaptı? Ne yaptı da bu saldırılara maruz kalıyor?

Biraz da o noktaya kafa yoralım isterseniz.

Osmanlı 110 ülke olmuş. Yani 110 ülkede onun izleri var.

Türk hava yolları bugün 130 ülkeye ulaşmış. Gidilen her noktaya elçilikler kuruluyor.

Bütün dünya Müslümanları maddi ve manevi anlamda ülkemizi hiç olmadığı kadar sığınılacak bir şefkatli kucak olarak görüyor. Ellerinden gelse bütün varlıklarını o şanlı tarihin mirasçılarına bırakacaklar.

Sadece Müslümanlar değil, herkes gelecek. Şaka bir yana bakın habere:

HP 2011'de Türk malı oluyor!.. Bin 500 kişinin çalışacağı fabrikada ayda 250 bin PC üretilecek. HP Türkiye PC'lerin yüzde 90'ını ihraç edecek. Foxconn, 60 milyon dolarlık yatırımla, Çorlu'daki Avrupa Serbest Bölgesinde (ASB) HP için masa üstü bilgisayar üretimine 2011'de başlıyor.”

Oluk oluk para akıyor ülkemize.

Bütün Dünya ekonomik krizle yanıp tutuşurken dünyada en hızlı büyüyen üçüncü ülke olmuşuz.

Eğer, bir büyük felaket senaryosuna ülkemizi çekemezseler çok yakın bir gelecekte bütün dünyanın damında ülkemiz olacaktır. Bu kaçınılmazdır. Bu yüce Allahın ilahi emridir.

Dünyadan zulmü ancak Türk Milleti kaldırabilir. Dere, aslı mecrasına dönüyor.

İşte bu nedenle R.Tayyip ERDOĞAN Wikileaks belgelerinin başına alındı. Çünkü aceleleri vardı operasyon için.

Tarihi ve ilahı gelişmenin önüne set olmayan R.Tayyip Erdoğan, bu muhteşem gelişmenin mimarıdır bu bakımdan. Hiçbir şey yapmadıysa engel olmadı bu ilahi sürece. Ve olmadığı müddetçe gelişeceğiz. Çünkü dostlarımızı ötelemiyoruz artık.

Filipinlerden Avrasya’nın ortasına, Afrika çöllerine kadar bütün mazlum milletler kurtarıcının boyunu postunu görmekle göz yaşlarına boğulmuşlardır.

Hele Peygamber ocağı askerimizi yanında görürse neler olur bir düşünün?

Çünkü, varını yoğunu bu yüce millete teslim edip hürriyet içinde yaşamayı özlemiştir dünya.

Dostlarını öteleyenler yıkılıp giderken, dostlarını ötelemeyenler gelişecek, ülkemiz bir yıldız gibi parlayacaktır. Yeter ki ilahı emirleri dikkatlice okuyup, uyalım, veciz sözleri çok iyi özümseyelim. Gerisi Allahın bir lütfü olarak bize bahş edilmiştir zaten.

Yarın yine bu konuda farklı bir mücadeleyi haber vereceğim size.

İlginizi çekecek…

Sevgi ve saygılarımla…

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..