Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yılbaşı Hindisi Hazır mı?

Yılbaşı Hindisi İçin Neler Gerekli?
iki yemek kaşığı kadar tereyağı,
1'er tane soğan, havuç, kereviz,
4-5 kiloluk bir tane hindi,
2 adet defne yaprağı,
7-8 diş sarımsak.

Sosu İçin Neler Gerekli?
2'şer yemek kaşığı soya sosu ve zeytinyağı,
üç yemek kaşığı kadar biber salçası,
varsa taze 2-3 dal kekik,
yarım çay bardağı bal,
1 orta boy sarımsak.

İç Pilavı İçin Neler Gerekli?
iki yemek kaşığı tereyağı,
tuz, karabiber,
bir yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık,
1'er yemek kaşığı tarçın ve toz şeker,
50-60 gram kadar kuzu ciğeri,
iki tane orta boy soğan,
yarım kilo pirinç.

Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır?
İç pilavlı yılbaşı hindisi tarifi için öncelikle hindiyi güzel yıkayalım. Yıkarken yıkama suyuna bir kaç damla sirke ekleyebilirsiniz. Daha sonra bütün şekilde hindiyi alabilecek bir tencereye koyun ve yanına soğan, havuç, defne yaprağı, kereviz hepsini doğrayın ve ekleyin. Yaklaşık olarak iki saat kadar pişirin. İki saatin sonunda hindiyi ayrı bir kaba alalım ve suyundan kurtulun.

Sos kısmına geldiğimizde ise tüm sos malzemelerini bir yere koyalım ve karıştıralım. Daha önceden haşladığımız hindinin her yerine bu sosu sürelim. Daha sonrada sarımsakları ve azar azar tereyağını da derisinin altına yerleştirelim.

Bu aşamada da iç pilavını yapalım. İç pilavı için pirincini yıkayalım ve suyunu süzelim. Tencereye ciğerleri doğrayalım ve üzerine fıstıkları da ilave edip kavuralım. Sonrasında doğranılan soğanları da ekleyelim ve pembeleşince de pirinci ekleyelim. Takibinde biraz kavuralım ve baharatları da ekleyip üzerine hindinin haşlama suyundan kaldıysa ekleyelim ve kısık ateşte pişirelim. Pişme işleminden sonra ocağı kapatalım ve bir güzel demlenmesini sağlayalım. Önceden fırında pişirilmiş kestaneleri ve pişirdiğini pilavı hindinin içine koyun, iyice doldurun. Yaklaşık olarak 3 saat kadar 190 derecelik fırında pişirin. Pişme işleminden sonra en fazla yarım saat kadar dinlendirin. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilir ve beni takip edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..