Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı ABDULLAH BEDELOĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/abdullahbedeloglu

31 Ocak '15

 
Kategori
Uzay
 

Yıldız ve galaksilerin hareket yönü

Hareket için enerji gerekir. Maddesel Enerji -273 Kelvin santigrat  derecede hareket özelliğinin yitirir. (–273.15 °C)Kelvin dereceden daha sıcak her cisim bir termodinamik uçuş enerjisine sahiptir. Dünya ve diğer gök cisimlerin hepsi bu nedenle uçuş kabiliyetine sahiptir. Dünyanın hareket yönünü belirleyen Güneş’tir. Yer Çekim gücü ise kütlesel olarak büyük cisimlerin kütlesel olarak küçük cisimleri çekmesi esasına dayanır.

Yıldızlar kütlesel olarak büyük olup gezegenleri tutar. Bu etki aynı zamanda elektro manyetik çekimdir.

Ama yıldızlar arasında elektro manyetik çekim etkisi olsaydı yıldızlar çarpışarak birleşme eğilimi gösterecekti. Bu da galaksilerin çekirdeklerinin sürekli büyümesi demek olurdu. Teorim odur ki yıldızlar arası etki elektro manyetik itme etkisidir.

YILDIZ VE GALAKSİLERİN SABİT HIZLI UÇUS TEORİSİ

1970'lere gelindiğinde ise, Vera Rubin'in galaksilerdeki gazların dönüş hızı üzerine çalışmaları sonucunda şu husus saptandı: Galaksilerdeki yıldız ve gazların görünen toplam kütlesi, galaksilerin bu denli yüksek dönüş hızı için yeterli olamazdı; şu halde gözle görülmese de, ek kütlesiyle, hızın bu düzeyde olmasını sağlayıcı bir madde daha var olmalıydı. Böylece bu eksik kütle, görülemeyen, fakat büyük miktarlarda bulunan karanlık maddenin varlığı ile açıklandı.[39 ^ "2002 Gruber Cosmology Prize" (İngilizce). Peter Gruber Foundation. 2002. Erişim tarihi: 2010-01-23]

ISISI ve KÜTLESİ, HACMİ EN YÜKSEK MADDE EN HIZLI UÇUŞU YAPAR TEORİSİ.

Güneş, Dünya’dan daha sıcak olduğu için daha hızlı uçar, daha hızlı döner. Yakıt azaldıkça Güneş’in hızının azalması gerekirdi ama azalmıyor. Bunun sebebi teorim yakıt azaldıkça kütlesinin büyümesi katsayısı bir orantı oluşturarak sabit hızlı uçuşu mümkün kılmaktadır. Uçan balon olarak düşündüğümüzde yakıt azalsa da sürekli balon büyüdüğünden balon hızından bir şey kaybetmeden uçmaktadır.

KARANLIK MADDENİN ISI DEĞERİ;

Teorim odur ki karanlık maddenin ısı değeri (–273.15 °C) Kelvin değerinden daha düşük olup kütle değeri galaksilerin kütle değerinden daha büyüktür. Termodinamik hareket için -273 Kelvin dereceden daha soğuk bir değerde olması gerekir. Karanlık Madde de sabit bir ısı değerine sahiptir. Karanlık Madde durağan sabit bir maddedir.Yine teorim odur ki galaksiler karanlık madde içindedir. Galaksi girdiği Karanlık Maddenin ısı değerini değiştirmekte çıktığı Karanlık Maddenin ısı değeri eski haline dönmektedir.

GALAKSİLERİN HAREKET YÖNÜ

Galaksilerin hareket yönü karanlık madde yönündedir. Yine galaksilerin şekli de karanlık maddenin çekim etkisinden etkilenmektedir.

Sonuç gezegen, yıldız ve galaksilerin uçuşunu etkileyen dört türlü çekim gücü vardır. Kütlesel çekim gücü, termodinamik çekim gücü, elektro manyetik çekim gücü bir de füzyon enerjinin çekim ve itme gücü vardır.

ABDULLAH BEDELOĞLU

 

 

 
Toplam blog
: 152
: 2363
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yü..