Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Yine mi rejim korkusu

    Türk insanının ve Türk devletinin dünya gözünde komik duruma düşmesine sebep olan, Türkiye'yi orta çağ avrupasında bile eşine az rastlanır bir şekilde yasakların, insan hakları engellerinin gölgesinde bırakan kanunların kaldırılması gerektiği, bunların ülkemize ve insanımıza zarar verdiği düşüncesi ne zaman dillendirilecek olsa bir yerlerde birilerinin (sanki tek işleri bu imiş gibi) ortaya çıkıp "rejim elden gidiyor, şeriatçılar ülkeye hakim oluyor" naraları televizyon ekranlarını ve gazete köşelerini işgal ediyor.

    Değerli okuyucularım bu sözlerin sahiplerinin maalesef ne şeriat devleti, ne de sosyal hukuk devleti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylemek durumundayım. Hele de AKP gibi AB-D teslimiyetçisi bir partinin şeriat devleti getireceğinden korkmak her halde biraz saflık olur. Çünkü AKP bir şeriat devletini kurabilecek bir alt yapıya sahip olmadığı gibi bila istisna tüm AKP mlletvekillerinin ilk önce kendilerinin şeriatı yaşamaya ihtiyaçları vardır. Dolayısıyla yaşamadıkları bir davayı hayata geçirebilmeleri AKP hükümetinden beklenecek en son icraattır.

    Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti bir sosyal hukuk devletidir, dolayısıyla her vatandaş devletin kendine tanıdığı hak arama özgürlüklerinden dilediği şekilde yararlanmak hakkına sahiptir. Peki bu rejim tellalları anayasanın vatandaşlarına tanıdığı bir haktan vatandaşların yararlanmamasını hangi cüretle istiyorlar. Halk kendi arasında türbanlı-türbansız ayırımını kaldırmışken bunlar nasıl oluyorda halkı birbirine düşürmeye, kutuplara ayırmaya kalkışıyorlar hemde bunu rejim savunuculuğu rolü ile yapıyorlar.

    Unutmayın ki bu hareketleriniz size 22 temmuzda yaşadığınız hezimetin daha fazlasını yaşatacaktır ve korkarım ki bu durum Yüce Türk Devletini tekrar tüccar devlet kafalı AKP zihniyetine köle bırakacaktır. Bu vebali üzerinizde hissedin ve lütfen bu tavırlarınızdan vazgeçin....

     
    Toplam blog
    : 1
    : 335
    Kayıt tarihi
    : 07.02.08
     
     

    1981 doğumluyum. 2003 yılında lisans 2005 yılında yüksek lisansımı tamamladım. Özel bir kurumda müdü..