Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Yok canım, artık daha neler!

Yok canım, artık daha neler!
 

Milliyet.com.tr


AKP özel bir şirkete araştırma yaptırtmış, bakın bakalım İzmir’deki durumumuz nedir yerel seçimler için demiş, kaç para fatura kestiler, bu faturanın bedelini kim ödedi, nereden ödedi bilemeyiz tabii ki, ancak açıklanan sonuçlar için doğma büyüme bir İzmirli olarak bilebildiğim bazı şeyler de yok değil!

Sonuçlar şöyleymiş: CHP %42, AKP %36…

Yok canım, artık daha neler!

Ya başbakan seçim amaçlı bir yöntem deniyor, ya araştırma şirketi başbakana özel rapor veriyor, hani esip de kükremesin, bu şirketi kapatın tez ola demesin diye…

İzmir gavurdur, bilirsiniz!

Başbakan tarafından da tescillenmiştir!

İzmir gavurdur çok şükür ki, yobazlığa yol bırakmaz! On üç yaşındaki kız çocuklarına da yan gözle bakmaz! Dedikodu ile ipe de göndermez, mahalle baskısına da izin vermez!

Mantık örgüsü, imbattan mıdır bilinmez, düzgün çalışır, töre cinayetlerine, imam nikahına, kan davalarına karşı durmuşluğu da bundandır!

İzmir’in adı geçen cinayetlerine bir bakın, İzmirli değildir aslında hiç biri, canın kıymetini bilir, çok şükür, cumhuriyetin bildiği kadar!

Yaşadığı ili ille de övenlere gıcık olurum aslında, inanın gıcık olduklarım gibi de davranmazdım ayrıca böyle ciddi bir yanılsama olmamış olsa!...

Normal şartlar altında AKP %36 oy alamaz İzmir’den, mümkün değil!

Mantık örgümüz bozulmadan düşünmeye devam edelim: Sonuçlar doğruysa, mesela…

Aradaki fark yalnızca %6 ise…

Eğri oturup doğru konuşmak gerek, evet son zamanlarda İzmir’de de örtülü kadınlar görüyoruz, hiç alışık olmadığımızca, cübbeli birkaç erkek de dolaşıyor ortalıkta, sakalları göğsünde, başında takkesi…

Kara çarşaflılar da gördük, vallaha, yalan değil!

Duruşları… Yürüyüşleri… Konuşmaları… Bakışları…

Ama onlar İzmirli değildi!

Dik yürür mesela İzmirli kadın, özgüveni vardır, eğmez gereksiz yere başını, eğerse mütevazılıktandır, o nedenle başı yere doğru eğilse de, kaçırmaz gözlerini anlamsız yerlere!

Kocasını aşığına öldürtmeye de kalkmaz, mesela!

Aşık olduysa başka birine, kadın gibi ayrılır önce kocasından, kırmadan, zarar vermeden…

Samanlıkları pek tanımaz, gerek de duymaz suları altlarından geçirsin diye! Kocalar da bildiklerinden bunu, rakı kadehi tokuştururlar Kordon’da eşleri ile, bilirler ki yanlarındaki kadınlar yürekleriyle onunladırlar!

Göçler var, doğudan özellikle batıya, ilk hedef İstanbul elbette!

İzmir de nasibini alıyor epeydir, önceleri asimilasyona uğruyorlardı, son dönem görev edinmişler tarzında, sanki, özellikle salınıyorlar ortalıklarda!

“İzmir’i istiyorum!” dedi başbakan!

İzmir son kale, İzmir bunun bilincinde…

İzmir kendini satmaz ne bir ton kömüre, ne de Allah adına yapılan şovlara!

Eğer ki araştırma sonuçları doğruysa, en azından bir yıl içindeki göç oranına bakmak gerekir!

İlle de İzmir deniyorsa, bu bir kendini kanıtlama aracıysa, siyasette her yol mubah diye düşünülen bir ülkede göç oranına bakarım, aklıselim biriysem!

Canlı bombalar kullanılıyor amaçlar uğruna, al sana para, evin hazır, git yerleş İzmir’e bir süreliğine denen yandaşlar, seve seve gelirler vallaha, İzmir güzel, kızlar güzel, para cepte!

Bol çocuklu bu ailelerin çocuklarının yaşları az biraz yükseltilse, mesela on beşten on sekize, amaç kazanmaksa, bu yola baş konulmuşsa, tarlanı sürme, al peşin paranı, üstüne daha da fazlası, git otur İzmir’de, kullan oyunu, gel geriye!

Kömür ile… Kömürü de geçtim, Allah ile oy toplayanlar, bunu düşünmediler, düşünüp de uygulamadılarsa ben ne olayım!

Yok canım, uçmuşsun, başbakan düşünmez bu kadarını diyen var ise, kendimi fazla hafife almışım diyerek siyasete girmezsem namerdim!

Fazla uçuk oldu, siyasete girmek için tonla para gerek, para etmiyor maalesef düzgün mantık örgüsü ve mangal yürek!

Sonuç itibari ile, bu açıklanan sonucun İzmir oy dağılımını gerçek olarak yansıttığına inanmıyorum, ki hali hazırda açıklanan bir aday yoksa, ki açıklanmamıştır, açıklanmayan bir aday için İzmir halkı, gerçek İzmirli olanı, yorum da yapmayacaktır!

İmbattan mıdır, inancını sergilemek ihtiyacı duymadığından mıdır, bilinmez, mantık örgüsü bozulmamıştır!

Çok şükür!

Gülgün Karaoğlu

Aralık, 25/08

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 1 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..