Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Basketbol
 

Yoncalardan tarihi rekor

Yoncalardan tarihi rekor
 

Yoncalar


ABD'de NBA basketbol ligi'nde 2008-09 sezonunda Philadelphia'yı 110-91 mağlup eden Boston Celtics, üst üste 19.maçını kazanarak, kulüp rekorunu kırmış. Bu sezon 29 maçta sadece iki kez yenilen Yoncalar, 1981-82 sezonunda efsane Larry Bird'lü kadronun elinde tutmuş olduğu rekoru böylece tarihe gömdü.

Rekorlar kırılmak içindir.

Geçtiğimiz yılı NBA finalini, Kobe'li Los Angeler Lakers'ı mağlup ederek kazanan Boston'da her şey Kevin Garnett'in takıma gelişi ile başladı. Çok kaliteli kısaları olan Boston, pivot mevkiinde Garnett'in gelişi ile tekrar eski günlere dönüş yaptı. Bir oyuncu takımın ve şehrin kaderini değiştirdi.

Diğer bir uzun,Paul Gasoll'de aynen Garnett gibi meşhur Lakers'a can verdi. Shaque gittikten sonra çöküşe geçen Lakers, Gasol'un gelişi ile geçen sezon final oynadı. Kaybettiler. Boston daha bir takımdı. Lakers Kobe'nin tek adam şovundan kurtulamamıştı. Bu yüzden finali kaybettiler.

Ancak, gerek Garnett, gerekse de Gasol bence basketbol tarihine geçtiler. O Gasol ki İspanya'nın kazandığı son Dünya Şampiyonluğu'nda, sakatlanıp finalde oynamadığı halde turnuvanın en değerli oyuncusu seçilmişti. Garnett,geçtiğimiz Olimpiyatlara gitmedi. Nedenini bilmiyorum? Ama, eminim ki gitseyi o da Olimpiyatların en değerli oyuncusu seçilirdi. NBA All-Star seçildiği gibi.

Yeni yetişen oyuncular, bu iki oyuncuyu örnek alıp,onların yaptığı doğruları yapmaya çalışsınlar. Ve bu oyuncular gibi alçakgönüllü ve sportmen olmayı öğrensinler.

NBA fragmanında söyledikleri gibi;

I LOVE THIS GAME(Bu oyunu seviyorum)

Saygı ve Sevgilerimle
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..