Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Yüreklerde özlem

Yüreklerde özlem
 

Yemeni


Herkesin kendine oluşturduğu anılar, geçmişine doğru uzanan yolculuklar bazen bir şarkıyı dinlerken çıkıveriyor. Özlemleri çoğalıp, sevgileri sığmaz olmuş yüreğine yeni gelinler, sevgileri tütsü olup dağ başında asker ocağına düşmüş, yüreğinin ucu kalmış kocasında.. Ah! sevgi, dağın başında, gölün kenarında, yaylanın tepesinde, uzakta bekleyen yüreklerde uçuşan kelebekler gibi.

Yanıbaşındayken, yastığının yanındayken, gömleğinin ucundayken, farkedilmeyen gözpınarlarına hasret ilişmiş. Saatler uzayıp, eklenirken diğer vakitlere, soğuk kış gecesinde her yerde ayrı bir soğukluk, asker ocağında üşüyen erler, onları bekleyen yavuklular, eşler, taze gelinler, analar en çok sevdiklerini özler olur. Hayalleri kalır hatıralarında, ellerindeki sıcaklık çoktan kaybolmuştur. Ellerinde tüfekler, göğsünde küçücük bir resim, uzak yerlerde kalır gözleri. Çünkü bu dağlarda ararken sevgilinin gözlerini, dudaklarını, soğuk ranzalarda ısınmaz bedenleri.

Özlem her yürekte başka başka oluşur. Kimi anasının tüten sıcak yemeğini veyahut kokusunu, kimi bıraktığı yavuklusunun, karısının kokusunu duymaya çalışır alacakaranlık gecelerde.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..