Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '15

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Yurtdışı seyahatlerinizi kolaylaştıracak 10 ipucu

1. Airbnb Kullanın

image

Yurtdışına çıktığınızda kalacağınız yere değil, daha çok yemeye içmeye ve alışverişe para ayırmak istiyorsanız, airbnb sizin için vazgeçilmez bir kaynak olabilir. Airbnb, dünyanın farklı şehirlerindeki insanların evlerini kiralamak için üye olduğu bir web sitesi. Bütçenize ve beklentilerinize göre evlerin özelliklerini, konumunu, ziyaretçi yorumlarını öğrenebiliyorsunuz, online ödeme yapıp, ev sahibi ile iletişime geçebiliyorsunuz. Siteye kayıtlı çok lüks evler de var, beklentisi çok yüksek olmayanlara cevap verecek türden olanlar da. Konaklayacağınız yeri bu site üzerinden ayarlayarak, günlük 50-100 euro arası kar etme şansınız yüksek.

2. Kendi Gezi Haritanızı Oluşturun

image

Gerek internetteki yayınlar aracılığıyla, gerekse daha önce aynı yere giden arkadaşlarınızın bilgilerinden faydalanarak, kendinize mutlaka bir gezi haritası çıkarın. Eğer bir tur şirketiyle birlikte gitmiyorsanız ve sizi gezdirecek bir rehberiniz yoksa, kendinize önceden oluşturacağınız bir harita seyahati çok daha keyifli hale getirecektir. Böylelikle yurtdışında geçirdiğiniz sınırlı zamanda nereye gitsek acaba diye dolanmak yerine, planlarınızı hayata geçirmekle ilgilenebilirsiniz.

3. Şehri Bir Bilenle Keşfedin

image

Gideceğiniz yerlerde yanınızda bir bilen arkadaşınız olursa ne ala! Ama yoksa bir bilene danışmak en iyisi. Bu sebeple turunuzun ilk günlerinde hop on – off turları kullanarak şehrin genel yapısını görmek, daha sonra uzun uzun gezmek isteyeceğiniz yerleri belirlemek, gezinizi kuşkusuz çok daha verimli hale getirecektir.

4. Epic Deals’a Göz Atın

image

Fırsat sitelerinin karlı teklifleriyle hemen hemen her gün karşılaşıyoruz. Hatta bu siteler üzerinden turlar bile planlıyoruz. Ama bunun bir adım daha ötesine geçebilir, gideceğimiz ülkelerdeki fırsatlardan Epic Deals üzerinden yararlanabiliriz. Epic Deals global bir grup indirim sitesi. Yeme-içme, konaklama, alışveriş, hediyelik, kişisel bakım, mobil gibi birçok farklı kategoride, markaların indirimli satışlarını yapıyor. Özellikle otel alternatifi çok fazla sayıda. Bunların dışında ücretsiz internet sunan oteller listesi gibi faydalı içerikler de bulmanız mümkün. Daha fazlası için buyurunepic.deals’a.

5. Aplikasyonlardan Faydalanın

image

Gitmeden önce mutlaka, offline çalışan şehir rehberi niteliğindeki mobil uygulamaları cep telefonunuza indirin. Mesela Tripadvisor Offline City Guides çok işinize yarayabilir. İnternet datanızdan harcamadan, şehirdeki restoranlar, müzeler, gece hayatı, alışveriş gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Şehirde toplu taşıma ile seyahat edecekler için ise, metro haritasını ve bulunduğunuz noktadan gideceğiniz yere ulaşmak için gitmeniz gereken durakları gösteren mobil uygulamalar mevcut.

6. Yurtdışı Paketi Almayı Unutmayın

image

Yurtdışına gittiğimizde en büyük dertlerden biri de internet ve telefon görüşmeleri. Hattınıza ve bütçenize uygun bir yurtdışı paketi alıp, onu kullanmanızı öneririm. Tabi wireless olan yerlerde, mevcut interneti kullanmak gibisi yok. :)

Devamı için: sehirnotları.com

Kaynak: sehirnotlari.com

 
Toplam blog
: 21
: 269
Kayıt tarihi
: 09.09.14
 
 

Merhaba! Dijital pazarlama, seyahat, güzel yemek, farklı kültürler ve sıradışı keşiflerden oluşan..