Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Yurtta sulh konseyi kan ve fesatla son buldu

Yurtta sulh konseyi kan ve fesatla son buldu
 

Güya yurtta sulh parolasıyla yola çıktılar. Ama ilk olarak kan döktüler, halka zarar verdiler  ve devlet malını yok etmeye çalıştılar.

Sözde barış ile yola çıkanlar 15 Temmuz milletimize kötü bir gece yaşattılar.

Bu darbeciler ve bağlı bulundukları FETÖ münafıkları sözde yurtta sulhu sağlayacaklardı. Bunlar sulh yerine, kanı ve kini tercih ettiler. Canları yaktılar, milleti hiçe saydılar, devleti yıkmaya kalktılar.

Aslında bu gibileri Yüce Allah bize haber veriyor. Biz Kur’an’ı okuyoruz, fakat anlamını düşünüp günümüze uyarlamıyoruz.

Dinimizi Kur’an’dan ve hadislerden öğrenmiyoruz, kişilerin kendi yorumlarından ve telkinlerinden öğrenmeye çalışıyoruz. Yorum yapmıyoruz  ve özgür düşünmüyoruz maalasef... Ve istenmeyen anlayışların tuzağına düşüyoruz...   

Kendilerini Yurtta sulh konseyi olarak adlandıran darbecileri Yüce Allah bize haber vermektedir.

İşte bu konuda Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır:

“Bunlar Allah’ı ve mü’minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir. Kalplerinde münafıklıktan kaynaklanan bir hastalık vardır. Allah da onların hastalıklarını artırmıştır. Söyledikleri yalana karşılık da onlara elem dolu bir azap vardır. Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler. İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerdir. Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.” (Bakara suresi,9-13.ayetler)

İnsanlık var oldukça bu tip kişiler her zaman karşımıza çıkacaktır. İki yüzlü münafıklar, hilekarlar ve tüm hainler tarihin her döneminde var olmuştur. Bundan sonra da varlıklarını sürdürecektir.

Bize düşen uyanık olmaktır. Her zaman tedbirli olmaktır. Yüce Allah bizi kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de uyarmaktadır.

Dinimizi birinci kaynaktan yani Kur’an ve hadisten öğrenmeliyiz. Her şey açık ve net ortaya konmuştur.

Her şeyde örneğimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) olmalıdır. 

 
Toplam blog
: 40
: 195
Kayıt tarihi
: 21.09.15
 
 

Üniversite mezunu olup,öğretmenlik yapmaktayım. Kitap okumayı ve yazı yazmayı seviyorum. Vatanımı..