Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Yurttaşın gündemi

Yurttaşın gündemi
 

Bölücü akımların her gün medya da yer alması zaten toplumda var olan korkuları körüklüyor. Politikacılarında bu korkular üzerinden siyaset yapması gündemi alabildiğine içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Sayın Genelkurmay başkanının ABD seyahatinde yaptığı açıklama biraz yurttaşın güvenini kendine getirdi ancak bu her halde yeterli olmayacak.

Önümüzdeki seçim süreci var olan sanal korkular üzerinden oy toplama yarışına dönüşecek gibi görünüyor.

Aslında Anadoluda yurttaşın gündeminde birinci öncelik geçim sıkıntısı. Ürettiği ürünün yeterince para etmemesi; fındık üreticisinin, buğday üreticisinin, üzüm ve zeytin üreticisinin en önemli sorunu pazara sürdüğü ürünün hak ettiği fiyatı bulmaması.

Toplumun tepe noktalarında ve medyada yer alan tartışmalar, haberler ikinci sıralarda ..

Halkımız yoklardan var edilen Cumhuriyete güveniyor ve onun ilelebet süreceğine dair bir kuşku taşımıyor. Özellikle Orduya sonsuz bir şekilde güveniyor .

Kürt ırkçılığının gündemde sürekli yer alması ve bu gruptaki seçilmişlerin birlikte yaşama kültürünü derinden sarsacak demeç ve söylemlerinin rahatsız edici bir boyut kazandığınıda burada tespit etmek gerekiyor.

Küresel güçler tarafından oluşturulan senaryoların gerçekleşmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması temel yurttaşlık görevidir.

Kuzey Irakta oluşturulan kukla yönetimin geleceği olmadığı çok açık . ABD ' nin mümkün olan en kısa sürede tası tarağı toplayıp gideceği gün gibi ortadayken ; sanal rüya görenlerin gerçek suratlarına er yada geç tokat gibi patlayacaktır.

Herkesin birlikte yaşamayı savunması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..