Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr Barış Çakır Burun Akademi

http://blog.milliyet.com.tr/burunakademi

01 Haziran '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz üçgeni estetiği:

            15-20 metreden birisinin yüzünü nasıl tanırız biliyormusunuz? Bu uzaklıktan göz şeklini, rengini, dudağı, kaşları tam olarak seçmek mümkün değildir.  Kafa yuvarlağı ve yüz üçgeni her insan için farklı ve karakteristiktir.

            Kafa yuvarlağı, kafatası ile oluşturulur. Kafa yuvarlağı, oval, yuvarlak, önden yada arkadan basık olabilir. Yuvarlak kafa ve çıkık alın her zaman daha çekici olarak algılanır. Yüz üçgeni ise üst ve alt çene kemikleri tarafından oluşturulur. Kafatası, üst ve alt çene kemiklerinin oluşturduğu desen, kimliklerimizle özdeşleşmiştir.

            Belirgin alt çene kemiği daha kadınsı, yuvarlak alt çene daha bebeksi yüz olarak algılanır. Gözümüz alt ve üst çene arasında da bir uyum arar. Daha köşeli çıkık bir üst çene kemiği altında, yuvarlak ve küçük alt çene uyumsuzluk yaratır.

            Bu genel bilgilerden sonra, alt çene köşelerinin, yüz üçgenimize etkisini anlatmak istiyorum. Kadınlar, aynaya baktıklarında, hep yüzünün ön bölümleri üzerine konsante olarak, yanaklarını doldurtmayı isterler. Alt çene kemiğinin kulakların altına denk gelen köşelerini çok az doldurmak bile yüzü inanılmaz derecede güzelleştirir.

            Dolgu için ne kullanılır:

            En sık kullandığımız 2 yıllık hyaluronik asit dolgularıdır. İyi bir marka tercih edildiğinde komplikasyon ihtimali çok düşüktür.

            Nasıl Yapılır:

            Çenenin köşesi, deriden yaklaşık 1 cm derindedir. Parmak ile hissedilerek işaretlenir. Deriye çok az uyuşturucu enjekte etmek yeterlidir. İki taraflı simetrik çizim yapmak çok önemlidir. Her iki çene köşesine, kemiğin hemen üzerine  1 cc dolgu yapılır. 2 hafta sonra ek doz yapılabilir ancak, aşamalı yapmak hem alışmanızı kolaylaştırır hem de arkadaşlarınız bir estetik müdahale geçirdiğinizi anlamaz ve daha doğru sonuçlar alınır.

            Dikkat edilmesi gerekenler:

            Dolgu işlemleri asla abartılmamalıdır. Vücuduna göre büyük yüzler, son derece itici görünür. Yüzün üst kısmı her zaman alt kısmına göre daha dolgun olmalıdır. Alt kısım daha dolgun olursa yüz üçgenden, kare yada dikdörtgene döner. Yüz, daha yaşlı görünür. Dudak kenarları ve çene ucunun iki yanındaki çizgi ve çukurlukları takıntı yaparak sürekli doldurunca ortaya bu görüntü çıkabilir. Çene köşesinin hemen önünde çiğneme kası vardır. Bu işlemi, yüz anatomisini iyi bilen bir plastik cerrah yapmalıdır. Çiğneme kasının içine dolgu verilirse, yemek yerken, yirmilik dişiniz şişmiş gibi görünebilirsininz.

            İyileşme hızı:

            Gündüz 12 de yapsak, akşam yemeğine gidebilirsiniz.

Dr. Barış Çakır

www.bariscakir.com

 

 
Toplam blog
: 91
: 328
Kayıt tarihi
: 03.03.13
 
 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanıyım. Fulya Terastaki ofisimde hastalarımı kabul e..