Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz ve Boyun Germe İşlemleri

Boyun germe sıklıkla yüz germe ile birlikte yapılır. Çok fazla hasta, girişimlerin bu şekilde birlikte yapılmasının mı yoksa belirli bir zamanda tek bir işlemin seçilmesinin mi daha iyi olduğunu merak eder. Her iki seçeneği savunan ve reddeden görüşler vardır fakat ben birlikte yapılmasını tercih ediyorum. 
 
Öncelikle yüz gençleştirme ameliyatı tek tip bir ameliyat değildir. Düzeltmenin kapsamına bağlı olarak çeşitlik gösteren, farklı tipte yüz gerdirme işlemleri mevcuttur. Yüz germe ameliyatı tek başına uygulandığında sadece yanak bölgesini ve yanağa komşu alanları etkiler. Etkinin örneğin göz çevresine uzanmasını istiyorsanız göz kapağı, şakak ve alın ameliyatlarını plana eklemeniz gerekir. Benzer şekilde etkinin boyuna uzanmasını istiyorsanız boyun germe ameliyatını plana dahil etmeniz gerekecektir. Başka türlü düşünmek istesek de, yaşlanma belirtileri sadece vücudun tek bir bölgesi ile sınırlı değildir. Yüz ve boyun bir bütün halinde birlikte yaşlanır. Eğer sadece bir bölge tedavi edilirse, bu durum tedavi edilmeyen bölgenin diğer tarafla karşılaştırıldığında daha da yaşlı görünmesine neden olur. Bu, tek tedavinin sonuçlarının daha belirgin görünmesine veya hatta tedavinin bitmemiş görünmesine neden olur.
 
Bir diğer konu da boyun germe ameliyatının çoğu zaman yüz germe ameliyatı ile aynı kesiden yapılıyor olması. Yani yüz germe ameliyatı esnasında boyun yapılmazsa ve diyelim ki ameliyattan 5 sene sonra boynu da yaptırmak isterseniz muhtemelen önceki ameliyatta yapılan kesilerin bir kısmının yeniden yapılması gerekecektir. 
 
Boyun germenin yüz germe ile beraber yapılması iyileşme sürecini birkaç gün kadar uzatabilir. Ancak iki ayrı seansta yapılması aynı sürecin ikinci bir kez tekrarlanması ve toplamda iyileşme ve işten ayrı kalma sürecinin uzaması anlamına gelecektir. Bu bağlamda yüz ve boynu tek seansta yaparak toplam iyileşme zamanını kısaltmak makul bir seçenek olabilir. İşlemlerin iki farklı seansta yapılması toplam maliyet açısından da çoğu zaman kombine ameliyatlardan daha pahalı olmaktadır. 
 
Neticede, iyileşme dönemi de dahil olmak üzere yapılması gereken her şeyi aynı zamanda planlayabilecek iken niçin iki kez sıkıntıya girilsin? Uzun lafın kısası, işlemlerin birleştirilmesi yüz ve boyun bölgenizin tamamının daha genç ve tazelenmiş kalmasını sağlayarak size daha bütüncül daha doğal ve eksiksiz sonuçlar verebilir. 
 
 
 
Toplam blog
: 18
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.19
 
 

TED Ankara Koleji mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde Tıp ve Plastik Cerrahi Uzmanlık eğitimler..