Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Zahit Akman'ın göz yaşları

RTÜK BAŞKANI ZAHİT AKMAN'IN YUVARLANMAYA RAMAK KALAN GÖZ YAŞLARI...!

İzleyenler hatırlayacaklar, RTÜK Başkanı Zahit Akman kısa bir süre önce çıktığı bir televizyon kanalında, kendisi ile ilgili iddialara anacığının çok üzüldüğünü belirtirken, göz yaşlarını tutamayacak bir durum arz ediyordu.. Kamera onu yakın çekime aldığında, gözlerindeki doluluk izleyenler tarafından net bir şekilde görülmüştü. Kim bilir, onun zorla zapdetmeğe çalıştığı göz yaşlarını ve dokunaklı halini izleyen kimi hassas ve duygusal vatandaşlar, belki de öylesine etkilemişlerdir ki, onun kadar başarılı olamayarak, göz yaşlarını sel gibi akıtmışlardır!

Gelin görün ki Almanya'daki Deniz Feneri Davası sonuçlanıp cezalar açıklandıktan sonra asıl faillerin Türkiye'de olduğu ve Zahit Akman'ın da failler arasında olduğu belirtildi mahkeme tarafından!

Kuryelik iddiaları bir yana, Zahit Akman RTÜK başkanlığına seçilirken, bütün işlerinden ayrıldığını belirtmiş ama dava sırasında Almanya'daki bir kooperatifin yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.. Ardından Ankara'daki ünlü Armada'nın da ortağı olduğu gazeteci Saygı Öztürk tarafından gündeme getirildi.

Bildiğiniz gibi, Radyo Televizyon Üst Kurumu, radyo ve televizyon yayınlarını ahlâk kuralları açısından denetleyen bir kuruldur. Bir yayında suç unsuru tespit edildiği durumda, yayını yapan radyo ya da televizyon kanalına ceza verilir, dahası gerekli görüldüğü taktirde kapatılabilinir! Bu bakımdan RTÜK yöneticilerinin şaibesiz ve ahlâklı olması kurumun doğası gereğidir. Aksi takdirde kurulun üzerine gölge düşer ve saygınlığını kaybeder. İşte şimdi RTÜK o konumdadır.

Başta Meclis Başkanı Köksal Toptan olmak üzere sağ duyu sahibi olan herkes, her kuruluş Zahit Akman'ın görevinden istifa etmesi gerektiğini gündeme getirmekte, ama o bunlara kulak tıkayarak bildiği yolda devam etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Kurul'un 3 CHP' li üyesi Akman'ın istifa etmesi talebinde bulunmuş, ama bu istekleri Kurulun diğer 5 AKP 'li üyesinin oylarıyla reddedilmiştir!

Akman'ın, Almanya'da usulsüz işler yaptığı tespit edilen bir kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmasının ortaya çıkmasından rahatsızlık duyup duymadıklarını (bunun etik olup olmadığını) AKP 'li başkanvekili Abdülvahap'a soran bir gazeteci, Akman'ın kooperatife RTÜK'ün bir önceki döneminde üye olduğunu ve bu durumun şimdiki dönemi bağlamadığı cevabını almıştır.

Şu işe bakınız ki, bir önceki dönemde kayıtlı olması şimdiki dönemde AKP' li üyeler tarafından sineye çekilebilmektedir. Biraz abartmak gibi olmasın ama her hangi bir kuruluşun başkanının, bir önceki dönemde hırsızlık yaptığı ya da cinayet işlediği tespit edilmiş, salıverilmiş ve yeniden seçilmiş olsa, aynı mantıktan hareketle “bu durum bir sonraki dönem için bağlayıcı olmayacak mıdır?” diye sorası geliyor insanın!

Adam sende! Sanki bu tür bir yaklaşım sadece Zahit Akman ve RTÜK için mi geçerlidir? Türkiye'de oturduğu koltukta beş dakika bile durmaması gereken belki yüzlerce üst düzey görevlisi Akman örneği, kıllarını bile kıpırdatmadan gayet rahat bir şekilde görevlerini sürdürmekte herhangi bir sakınca görmemektedirler. Olanca şaibeli durumlarına rağmen, görevlerine devam etmelerinde herhangi bir sakınca görmeyerek yeşil ışık yakan ilgililer bu tutumlarını sürdürdükçe onların kendiliklerinden çekilmelerine şaşmamak mümkün müdür?

Allah kabul etsin oruçlarını tutarak, namazlarını kılarak, halkımızın da takdir ve teveccühüyle, içlerinden “bu suskunluğunuz ve engin hoş görünüz oldukça sizlere de yakışan budur” yani bizleriz demeye getirerek, gönül rahatlığı içerisinde fiyakalarını sürdürmektedirler.

 
Toplam blog
: 26
: 538
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

1950 yılnda Kıbrıs'ın Galatya(Mehmetçik) Köyü'nde dünyaya geldim. İlk ve orta okulu köyüm Mehmetçi..