Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zayıflama adına doğru bilinen yanlışlar

Zayıflama adına doğru bilinen yanlışlar
 

Sağlıklı zayıflama


Bir ayda maksimum verilecek kilo sayısı uzmanlar tarafından 3 ya da 4 kilo olarak belirlenmiştir. Bu kiloyu ise sağlıklı beslenme ve düzenli spor ile verebilirsiniz. İnternette dolanan bir ayda 30 kilo verin gibi yapılan haberlerin ise asılsız olduğu bir gerçektir. Bu kadar ciddi rakamlarda kilo anca obezite tehlikesinde olanlar için mümkündür. 30 kilo gibi bir rakam sadece bir uzman kontrolü altında birkaç ayda verilebilir.

Aynı zamanda içeriği belli olmayan haplar da internette ve konu ile alakası olmayan insanlar tarafından satılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda bu hapları kullanan kişilerin hayatlarını kaybetmeleri bu konudaki ciddiyeti arttırmıştır. Hiçbir ilaç size kendi başına kilo verdirmez. Eğer ilaç kullanmanız gerekiyorsa bunu size uzmanınız verir. Uzmanınızın size tavsiye ettiği hiçbir ilacı kullanmamanız gerekir.

Televizyon karşısında dinlenerek bir şey yemek içmek bütün insanlar tarafından yapılan ve keyif veren bir aktivitedir. Fakat geç saatlerde tüketilen besinlerin vücudunuzda geri verilmesi çok zor olan yağ olarak depolanır. Televizyon karşısında dinlenerek mümkün olduğunca ağır, yağlı ve şekerli besinler tüketmemeniz aynı zamanda da asit ve alkol içeren içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Bir şey yeme içme isteğiniz oluştuğunuzda bu isteğinizi daha çok su, soda gibi içecekler ve meyve ya da yoğurt yiyerek bastırabilirsiniz.

Zayıflamak için egzersizler yapmak sizin hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlar. Seçeceğiniz egzersizler squat,rowing,uvfitness, push up, crunch gibi büyük kas gruplarını çalıştıracak egzersizler olmalıdır. Bu sayede daha kısa zamanda daha etkili sonuçla alabilirsiniz.

Halk arasında yaygınlaşan doğru bildiğiniz birçok şey vardır. Bu hatalara düşmemeniz ve uzman kontrolü altında kilo vermeye başlamanız gerekmektedir. İnternette, gazetede veya televizyonlarda yayınlanan diyet programları herkeste ayı etkiyi göstermez. Her kişinin vücut yapısı, kilonun vücut bölümlerinde farklı oranlarda dağılması, var olan kronik hastalıklar gibi değişkenler kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu yüzden gördüğünüz diyet programlarını araştırmadan veya bir uzmana danışmadan kullanmamanız gerekiyor. Uygulayan bir kişiye faydası olan diyet programı size vücudunuza ciddi sonuçlar yaratabilir. Zayıflamak için sağlığınızı riske atmadan kendiniz için hazırlanan diyet programlarına uyun.

Herkes sağlıklı bir şekilde kilo vermek ister fakat bunun için bir çaba göstermez. Sağlığınızı kaybetmeniz durumunda kilo vermeniz pek mümkün değildir. Dikkat etmeniz gereken tek şey sağlığınızı korumaktır. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ise sizler için özel hazırlanmış diyet programlarına sadık kalmanız ve sabırlı olmanız ile mümkündür.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..