Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zayıflamayı istemeyin! Sadece seçin!

Zayıflamayı istemeyin! Sadece seçin!
 

Her seçim bir sonuçtur


Fazla kilo sorunu olan herkes kilo vermek ister. Kilo vermeyi seçmedikçe bu yeterli olmaz.Çünkü; '' zayıflamak istiyorum'' cümlesinde bir eylem yoktur, sadece istersiniz. Oysa kilo vermek ya da vermemek bir seçimin sonucudur.

Bugünkü hayatımıza baktığımızda sahip olduğumuz, ya da olmadığımız her şey seçimlerimizin sonucudur. Şimdiye kadar başkalarının etkisinde kalarak bir şeyler yapmış olmamız ya da yapmamış olmanız, bundan sonrada böyle olacak anlamına gelmez. Artık büyüdünüz :) başkalarının akılına ihtiyacınız yok.

Şu an fazla kilonuz varsa ve bundan memnun değilseniz, önce bunu sizin yarattığınız gerçeğini kabul etmeniz önemli bir adımdır. Gereğinden fazla yemeği seçtiniz, yanlış şeyler yemeyi tercih ettiniz, yeteri kadar hareket etmemeyi seçtiniz. Bunun sonucunda da fazla kilolarınız oldu. Yeni seçimler yapmanız size farklı sonuçlar getirecektir. Kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşadığınızı kabul ederseniz, farklı seçimlerin de size farklı sonuçlar getireceğine inanırsınız.

Pasta , çikolata yemek yerine kuru meyve yemeği seçebilirsiniz. Sıkılığınızda ya da kızdığınızda abur-cubur atıştırmak yerine duş almayı, meditasyon yapmayı, ya da yürümeyi tercih edebilirsiniz. Çok çeşiitli, karışık yemek yerine her öğün tek bir çeşit yemeği seçebilirsiniz. Kilo larınıza kızmak yerine, onlarla barışmayı seçebilirsiniz. Oturmak yerine dans etmeyi ya da yürümeyi seçebilirsiniz. Tepkilerinizi içinize atmak yerine dozunda dışarı akıtabilirsiniz. Başkaları istiyor diye değil, sadece kendiniz istiyorsunuz diye kilo vermeyi seçebilirsiniz.

Gerçekten kilo vermeyi seçtiğinizde kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bugün ağzınıza ne götüreceğinizi, ne kadar götüreceğinizi siz belirleyeceksiniz. Bunun farkına vardığınızda işiniz kolaylaşacaktır.

İsterseniz farkındalık kazanmak için bugün bir deneme yapın. Her ne yamek için elinize alırsanız kendinize şu soruyu sorun; '' Şu an ben bu ....(tatlıyı )......(kuru meyveyi).... yemeği seçiyorum ve yarın-öbür gün bu seçimimin sonuçlarını yaşayacağım, istersem bu seçimimi değiştirerek alacağım sonucu da değiştirebilirim.''

Evet seçim sizin, SİZ NEYİ SEÇİYORSUNUZ?

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..