Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
24531
 

Zerdeçalin faydaları (Kanser düşmanı baharat)

Zerdeçalin faydaları (Kanser düşmanı baharat)
 

resim www.şifalı bitkiler.us adresinden alıntıdır.


Kanser düşmanı baharat, Hint safranı da denilir, etken maddesi curcumin.

Televizyon seyrederken zerdeçal baharatının faydalarını Profesör Erkan Topuz hocadan öğrendim ve daha sonra mutfağımdan hiç eksik etmedim. Meğer kanseri önlemede ve tedavide çok etkiliymiş. Kanserli hücrelerde yeni kan damarlarının oluşmasını önlüyor, karaciğer kanserinde metastaz yapmayı %70 oranında engelliyor ve yine karaciğer kanserinde tümörün %80 oranında küçülmesini sağlıyormuş.

Fazla östrojenin kansere neden olduğu biliniyor, östrojeni taklit eden kimyasal maddeler de vücuda girdiği zaman kansere neden oluyor. Zerdeçal ise bu kimyasal maddelerin neden olduğu kanserli hücreleri  %75 oranında engelliyor,  küçülmesine neden oluyor ve hasarlı hücrelerin düzelmesine neden oluyor.

Ayrıca sigaranın verdigi zararları azaltıyor, iltihap giderici özelliği var, fibrokistik tedavisinde fayda sağlıyor, kalp hastalıklarını önleyebiliyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Zerdeçal yemek borusunda oluşan kanser hücrelerini yok ediyor. Zerdeçal bağırsakta polip oluşumunu engelliyor, kolon, akciğer, prostat kanserlerinde de faydalı olduğu gözlenmiş.

Safra kesesi ve safra yollarının hastalıklarında ve solunum yolları hastalıklarında olumlu etkisi olduğu gözlenmiş.

Antioksidan etkilidir. Etken maddesi Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür

Zerdeçal Pakistan, Çin, Hindistan gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Hint safranı olarak da bilinir.

Etken maddesi curcumin olan zerdaçalın 3 gramında yaklaşık olarak 30 ila 90 mg curcumin bulunur.

Zerdeçalın kullanılan kısmı toz haline getirilmiş köküdür(zerdeçal tozu), köri baharatının da üretiminde kullanılır.

Zerdeçal toz halinde baharatçılarda satılır, zerdeçali çorbalarda, et yemeklerinde, sebzelerde kullanırız, yemeğe hem lezzet katar hem de yediğimiz yemeği sağlıklı hale getirir.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

Sibel Koçarslan

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 627
Toplam yorum
: 215
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 3314
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster