Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 16 -

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 16  -
 

Mahmut Dağı zirve tırmanışı başarıyla gerçekleşti.


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi sporcuları bu hafta Bozdağ dağ sıralarının uzantısı olan, bölgenin yüksek ve tırmanışı zorlu dağlarından Mahmut Dağı' na çıktılar. 1470 metrelik karlı zirvesiyle karşıladı Mahmut Dağı sporcuları. Yer yer buz tabakalarında zorlansalar da çok güzel patikalardan, çam ormanlarıyla kaplı tepelerden geçerek ulaştılar zirveye. ZİRVEden Spil' i seyrettiler bir süre. Ateş yakıp, yorgunluklarını zirvede bıraktıktan sonra geçtiler inişe.

Değişik bir rota kullanarak inmeleri ayrı bir güzellik kattı güne. 17 km olarak tahmin edilen katedilecek yol bir anda 20 km. ye çıktı. Mücadeleyi ve zor etapları seven Zirve Dağcılık sporcuları büyük bir disiplin (ZİRVE DİSİPLİNİ ) ile yürüyüşe başladıkları Yukarı Kızılca Köyü'nde başarılı bir şekilde sağ salim bitirdiler faaliyetlerini.

Bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini her hafta bize tanıtan, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek halkımızı bilinçlendiren Zirve Dağcılık Kulübü' nün tüm şubelerine bundan sonraki faaliyetlerinde de başarılar dilerim.

Hoşçakalın,

ZİRVEde kalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..