Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '17

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir pazar zirvede her pazar - 15-

Zirveyle bir pazar zirvede her pazar - 15-
 

Turgutlu Zirve ve Spilos Trekking Sporcuları


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi ile bu hafta tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Aigai antik kentindeydik. Sezon başında belirledikleri program çerçevesinde faaliyetlerine aralıksız devam ediyorlar. 22.Ocak günü Manisa' dan Spilos Trekking Grubu ile birlikte başladılar yürümeye. 96 kişi sabahın erken saatlerinde düştüler yola.

Aigai, değeri çok sonradan anlaşılan bir kent. Egeye adını verdiği söylenen bu kentteki yapılar günümüze kadar ayakta durabilmiş. Kaya mezarlar, muhteşem meclis binası , tiyatro, balık pazarı ve yerleşim alanları oldukça sağlam bir şekilde görülmekte. Zirve Dağcılık ve Spilos sporcuları 10 km. lik bir yürüyüşün sonunda ulaştıkları bu kente hayranlıklarını gizleyemediler. Ancak bakımsız olduğu görülen kent  bilinçli kazı çalışmalarıyla ve restorasyonla turizme kazandırılabilir. Bu vesileyle yetkilileri göreve çağırıyoruz. AİGAİ ye sahip çıkalım !!!

Ortak faaliyet yapmanın mutluluğunu yaşayan sporcular birlikte yapacakları diğer faaliyetlerde görüşmek üzere sözleşerek ayrıldılar.

İlçemizin aktif faaliyet gösteren kulübü Turgutlu Zirve bu haftasonu ( 29. Ocak ) Mahmut Dağı parkurunda olacak. Uygun şartlar oluşursa zirve yapılacak.

Misafir olarak katılmak isteyenler kulübün facebook sayfasından detaylı bilgiye ulaşabilirler. https://www.facebook.com/groups/525246847556784/

Hoşçakalın...

ZİRVEyle ZİRVE de kalın...

 

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..