Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '06

 
Kategori
Felsefe
 

Zıtlık teorisi

Zıtlık teorisi
 

İlk olarak hatırladığım kadarıyla (bir çizgi filmden yanılmıyorsam adı maske idi) esinlendiğim bu fikir yaşamımın belli bir dönemine damgasını vurmuştur diyebilirim. Mekanizması çok basit olan bu teorim gündelik yaşamda kolaylıkla işler ve kalp kıran kişilerin bir şekilde kalbini kırarak onların gerçeklerle yüzleşmesini sağlar.

Genelde çizgi filmlerde verilmeye çalışan bu tema görmekteyim ki günümüz çocuklarına çizgi filmlerde sıklıkla verilmekte ve artık çocuklarımız bu çizgi film öğretileri sayesinde zıtlık teorisini başarıyla uyygulamaya çalışmaktadır.

Felsefenin ana kaynağı şudur:

1- İyi mutlak iyi kötü mutlak kötüdür; burada sorun yok gibi gözüksede malesef en önemli sorun iyilerin hata yapmayan varlıklar olarak gösterilerek en küçük hatalarının dünyanın sonunu getirmesi gibi temel bir hata yapmama dürtüsünün çocuklara iletilmesidir. İnsanlar hata yapabildiklerine göre böyle bir sonla cezalandırılacaklarını bilen çocukların hatalarının çok mühim olduğu dürtüsünün doğal yaşama aykırı olduğunu artık iddia edebiliyorum.

2- İyiler ve kötüler insan üstü güçlere sahiptir; Yaşamımın genelinde insan üstü bir güce rastlamadığımdan çocuklara bunun empoze edilmesinin çocukların yetiştirilmesindeki sakıncalarını galiba evinin penceresinden uçmaya çalışan çocuklardan öğrenmiş bulunmaktayız.

3- Sonuçta iyiler kazanır; bu olguda insanların hayatları boyunca kendilerinin hep iyi olduklarını gördükleri sürece gayet güzel bir olgu olmasına rağmen 'Mutlak İyi ve Mutlak Kötü' nün bulunamaması nedeniyle; yanlış bir kanıdır. Yeti,ştirmeye çalıştığımız çocukların çoğunun dünyanın kurtulmasıyla ilgili hayatları boyunca alakaları bile olmayacağını göz önüne aldığımızda bu olgunun vahimliği bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Zira çizgi filmler sayesinde artık kendilerini dünyanın kurtarıcısı olarak gören ve malesef kötü arayan çocuklar bulmamız malesef kaçınılmaz olacaktır.

4- İyiler bu işlerini para için yapmazlar; Her insan evinin geçimini sağlamak ve dolayısıyla para kazanmak zorundadır. Bu yüzden çocuklarımızda ileride para kazanacağından empoze edilen fikir yanlıştır.

5- İyiyler ve kötüler genelde çift kişilikli iki farklı yaşamlıdırlar; Ben ikizler burcuyum ve çift kişiliklerden artık nefret ediyorum. Zira insanlar kendileri olmak zorundadır. Ne ise o durlar. Çift kişilik denen olay insanın karar vermesini neredeyse imkansız kılan bir şeydir ve şeyden ötede geçmemelidir.

Bu nedenlerle benim bir dönemime damgasını vuran ve kalp kırma esasına dayanan zıtlık teorisi gerçektir ve mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

 
Toplam blog
: 4
: 1408
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

30 lu yaşlarda 2 kız çocuğu bir babayım. Sade ve doğayla başbaşa bir yaşam sürmeye çalışıyorum. Bu a..