Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '15

 
Kategori
Tiyatro
 

Zoraki Damat

Zoraki Damat
 

22 Kasım’da İzmir Atatürk Kültür Merkezi’nde izledim bu oyunu. Çoğu oyun gibi iki perdeden oluşuyor. Ayşen Gruda, Ümit Yesin, Somer Karvan, Şebnem Zorlu, Yeliz Tozan, Suat İnal oynuyorlar.
 
Ayşen Gruda hala rolünde çıkıyor karşımıza. Yaşı ilerlemekte olan güzel yeğenini evlendirmek istiyor ve yeğenine uygun olduğunu düşündüğü bir damat adayını nişanlı olmasına aldırmadan yeğenine kargo olarak! gönderiyor. Komik olaylar da böylece başlamış oluyor.
 
Ben Ayşen Gruda’yı izlemek için gittim. Ama biraz tutuk buldum, ne yalan söyleyeyim. Heyecanlı mıydı, yoksa yaşlılıktan mı bilmem cümleleri söylerken takıldı biraz. Ama yine de öyle bir ustayı tiyatroda izlemenin keyfi büyüktü. Şebnem Zorlu ve Yeliz Tozan çok başarılıydılar. Somer Karvan’ı da es geçemem, o da çok iyiydi. Ümit Yesin’i televizyon dizilerinden de iyi biliyoruz, ama onun rolü azdı.
 
İçine İzmir ile ilgili şeyler de (Örnek: İZBAN’dan bahsediliyor toplu ulaşımdan bahsederken) koymuşlar ama semt isimlerini İzmir’e uyarlamadıkları için kekremsi bir tat bıraktı bende. Ama yine de keyifli, eğlenceli bir oyun ve her şeye rağmen günlük koşturmaca içinde siz de zaman ayırın kendinize ve gidin izleyin derim, naçizane.
 
Toplam blog
: 87
: 566
Kayıt tarihi
: 02.12.09
 
 

Çevre Bilimi Uzmanı – Peyzaj Mimarıyım. Yüksek lisansımı çevre sorunları ve biyokütle enerjisi üz..