Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

“Evet” mi “Hayır” mı?

“Evet” mi  “Hayır” mı?
 

“Evet” Mi  “Hayır” Mı ?

Referandum tarihi belli oldu. Ülkenin en önemli meselesi geçim derdi iken birden en önemli meselesi “başkanlık derdi” oluverdi.

Okumayan, televizyonda dizi ve yarışma programından başka bir şey izlemeyen büyük çoğunluk “evet” diyecek.

Kısmen daha az bir çoğunluk ise “hayır” diyecek.

Evet diye çoğunluk aslında ülkeden ve sistemden memnun değil.

Fakat “hayat nasıl gidiyor” diye sorduğunuzda hepsi “Allaha çok şükür, idare ediyoruz deyip geçiyor”.

“İdare etmek” deyimi ne kadar kötü ve her yolu ve her geçişi tıkayan bir kalıp ne yazık ki.

Memleketimin yarısından fazlası yaklaşık 40 milyon insanımız idare ediyor. Geri kalan 20 milyon öğrenci 10 milyonda e işte halimiz iyi diyen bir kesim var. 10 milyon içinde iseniz şanslısınız.

Peki 40 milyon nasıl idare ediyor ?

40 milyon içinde yaşlı bir kesim var ki yaşlılık aylığı ile bağlamış durumda. 3-4 milyon Suriyeli var ki, artık bizim vatandaşımız oldular.

Askeri ücretle insanlar nasıl geçiniyor ve idare ediyor ?

Hala ve hala köyde anasından babasından gelen bulgur, tarhana, peynir, yoğurt, tereyağı, mercimek vb. ilavelerle idare eden b ir grup var.

Aç kalmamak için büyük şehirlerde köy desteği ile yaşamaya çalışıyorlar.

Bir grup insanımız var ki yaklaşık ben diyeyim 20 milyon siz deyin 30 milyon.

Bu çoğunluk aç yaşıyor, eve giren bir askeri ücretle 2-3 çocukla yaşamaya çalışıyor. 1400 tl ile nasıl yaşanırsa o şekilde yaşıyorlar.

Hayatta hiçbir şey onları ilgilendirmiyor, 3 çocuk varsa 1 ya da 2 sini dini cemaat yurtlarına gönderip okutmaya çalışıyorlar. Başka seçenekleri yok. Eğer baba işsiz kalırsa aile dağılmaya başlıyor.

Memleketimdeki kadın cinayetlerinin %90’ı bu şekilde geçim derdi çeken koca, sevgili, baba gibi insanların canlarına tak deyip sevdiklerini öldürmesi sonucunda gerçekleşiyor. Senin parasızlıkta bakamadığın çocuklarına birileri yurtta okutmak bahanesiyle iyi (!) bakıyor. Yangında yakıyor, taciz ediyor, kız erkek demeden tecavüz ediyor, öldürüyor ya da ülkesini kullanılacak ve harcanacak insan potansiyelinin oluşturulmasında öncü birlik olarak kullanabiliyor.

Referandum da ister evet deyin isterse hayır deyin ama asla unutmayın Türkiye’nin geçen zaman içinde daha fazla fakirleştiği daha fazla toplumsal olarak gerilediği gerçeğini unutmamak gerekiyor.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..