Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

“SALT TUZ”

“SALT TUZ”
 

SALT TUZ


"DOĞAL MİRASIMIZ TUZ GÖLÜ YOK OLMASIN“

Tuz Gölü”nün yok olma tehlikesine dikkat çekmek isteyen fotoğrafçılar, fotoğrafçı Salih Güler’in rehberliğinde 2013 yılından bu yana çektikleri fotoğrafları sergiliyor.

Gölün büyülü atmosferinde farklı konseptler içeren fotoğraflar; “SALT TUZ” adlı sergide 01-19 Kasım 2016 tarihleri arasında FMV Galeri Işık’ta ziyaret edilebilir.

Haddinden fazla tuz işletmesine izin verilmesinin yanında binlerce kuyunun kaçak olarak açılması, gölün yeraltı taban suyunu önemli ölçüde azaltmakta.

Başta flamingolar olmak üzere; birçok hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapan Tuz Gölünde hızla yaklaşılan kuraklık sonucunda, hiç de uzak olmayan bir gelecekte bu türlerin yaşama şansı kalmayacak.

Tuz Gölünde çektiği fotoğrafları ile tanınan fotoğrafçı Salih Güler, bu olumsuzluğa dikkat çekmek, süregelen yanlışlıkların önlenebilmesine ve bu doğal mirasın gelecek nesillere taşınmasına katkıda bulunmak üzere; fotoğrafı hobi ve hayatlarının anlamlı bir parçası olarak gören fotoğrafçı arkadaşları ile 2013 yılından bu yana her yıl, Tuz Gölünün insanı derinden etkileyen doğal atmosferinin estetik ile birleştirildiği “Tuz Gölü Fotoğraf Atölyeleri”ni gerçekleştiriyor.

Bu projede yer alan fotoğrafçılar, gerek öğrencilerin iyi bir eğitim almalarına destek olmanın, gerekse kamuoyunda bilinç oluşturarak Türkiye’nin önemli bir doğal mirasına sahip çıkmanın gurur ve mutluluğunu yaşayacaklar.

Fotoğrafçılar: Alp Yazıcı, Canan Erenmemişoğlu, Emel Gülseren Sarıgül, Emre Yazıcı, Ezgi Sezgin Kavlak, Hakkı Yıldırmaz, İlkem Özar, Işık Akgöl, Işın Akpınar, Mehmet Emre, Mehmet Geylan, Melih Özbek, Mine Alpar, Murat Ekşioğlu, Nazan Okay, Neslihan Yavuzer Behmuaras, Nigar Baykan, Nuray Ertürk, Özhan Yurtseven, Salih Güler, Selman Behmuaras, Şemsi Spencer, Sertan Tiryaki, Zeynep Sezerman

 

 

 
Toplam blog
: 47
: 121
Kayıt tarihi
: 06.03.15
 
 

Moda ..