Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

'' Kim Milyoner Olmak İster ? '' neden bu kadar tutuldu ? | TV Analizi-1

'' Kim Milyoner Olmak İster ? '' neden bu kadar tutuldu ? | TV Analizi-1
 

Bildiğiniz üzere ATV'nin en çok tutulan yapımlarından biri Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma.. Tatil döneminde biten dizilerin yerini de alınca daha da izlenir oldu.. Kenan Işık bu tür yarışmaları daha önce 3 kez denedi.. Bu da 4.oluyor..Daha önce 2000-2004 yılları arasında Show Tv ve Kanal D'de Kim Beş Yüz Milyar İster'i , 2005-2007 yılları arasında Show Tv'de Kim Beş Yüz Bin İster'i , 2008-2009 yılları arasında Kim Bir Milyon İster'i sundu.. Arada yine ATV'de 2010-2011 yılları arasında Kelimenin Gücü adlı programı sundu.. Ki bu da fena reyting getirmemişti.. Dolayısıyla aynı formatla 4.deneme oluyor bu.. Hakkını verelim reytinglerde gün 1. bile oluyor..Bu büyük iş.. Hele ki gece 22.00-22.30 sularında başlayan bir yarışma programı için çok iyi bir iş..

PEKİ 4. KEZ DENENEN BİR FORMAT NEDEN YENİDEN BU KADAR FAZLA TUTULDU ?

Biz ülkecek çok severiz böyle bilgimizi sınayan , yeri geldi mi rezil eden yarışmaları.. Rezil eden derken yarışmacıların kendi ilginçliklerinden kaynaklanan durumlardan dolayı.. Farkettiyseniz her gün bir internet sitesinde yarışmada hata yapan ve saçma bir cevap veren bir yarışmacı ya da Kenan Işık'ın verdiği ilginç bir tepki yer alıyor.. Bu da programa olan ilgiyi arttırıyor.. Formatın reklamı da bu sayede yapılmış oluyor..

Ee biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak parayı severiz.. E genelde de her gelen ( bir salaklık yapıp ilk soruda elenmemişse tabi ) 1000 TL alıyor.. 2 soru cevapla milletin 1 aylık maaşını ( ki asgari ücret daha az ) kap.. İşte kısa yoldan para kazanmanın yolu.. Ha gerçi hakkını yemeyelim gerçekten çok iyi yarışanlar ve çok bilgili insanlar da var.. Onları dışarıda bırakarak söylüyorum bunları.. Sonuçta 2-3 soru cevaplayıp para almanın yanı sıra , ekranda görünme , internet aleminde tanınma , karı-koca bulma , iş bulma gibi beklentiler ve sonuçlar da olmuyor değil hani.. Önceden yurdum insanı yarışmadan önce gider ansiklopedi ezberler , okul hayatı boyunca çalışmadığı şeyi para kazanmak uğruna 2-3 günde hatim ederdi.. Algıda seçicilik işte.. Ama artık internet var..Sor Google amcaya cevaplasın.. Farkettiyseniz telefonla sorma joker hakkında aranan kişiler bile cevabı o süre zarfında internetten arıyor..Haliyle süre yetmiyor..

İnsanlar farklı..Sorular çeşitli.. Kenan Işık bilgili.. Gerçi o da ara kendini tutamayıp yarışmacılara giydirmiyor da değil.. E bir yere kadar sabredebilirsin.. Günlük hayatta bilinen bir şeyi bilemeyenler , elendiğine sinirlenip Kenan Işık'a atarlananlar , soruları cevaplarken abuk sabuk tavırlar gösterenler.. Bu liste uzar gider..

Yani sonuçta popüler yarışmalar bizde hep sömürülür.. Para için kırk takla atılır.. Ya rezil olunur ya şanssızlık yakanı bırakmaz.. Ve hep parayı , reklamı kanal ve yapım alır.. Bu döngü böyle gider.. Ayrıca Allah Kenan Işık'a sabır versin.. Yakında birini dövmezse iyi..

Programın ismindeki çekiciliğe bak : '' Kim Milyoner Olmak İster ? ''.. Sahi herkes olmak ister değil mi ?.. E madem öyle hadi soruları cevaplayın da olun milyoner.. Daha çookk rezil oluruz biz çok..

Ne diyelim Allah Google amcaya zeval vermesin .. O olmasa napardık biz ?!

koldasanil@gmail.com

facebook.com/anilkoldas

twitter.com/anilkoldas

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..