Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

'' ZORUNLU ASKERLİĞE '' ALTERNATİF ÇÖZÜMLER GELEBİLİR !..

'' ZORUNLU ASKERLİĞE '' ALTERNATİF ÇÖZÜMLER GELEBİLİR !..
 

Yaylalar yerine Heronlar ...


Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın en büyük ordusudur...

Bir Türk Dünyaya bedeldir...

Her Türk asker doğar...

Şehitler ölmez; vatan bölünmez...

Türk gibi güçlü...

Türkün Türkten başka dostu yoktur...

Türk,titre ve kendine dön !.

Vs...vs...

Evet !..Bu sloganlarla büyüdük asırlarca...

Bir evlâdım daha var;o da şehit olsun,bırakın !..

Halen bu söylemlerle avunuyoruz...

Ama ortada bir gerçek var ki 40 bin insanımız bu sloganlar eşliğinde ne idüğü belli olmayan eşkıyanın kurşunlarıyla yok oldu...

Son günlerde şehit anaları artık yalvarıyor...

-Komutanlar ne olur çocuklarımızı öldürtmeyin !..Vatan sağolun demeyeceğim !..Hakkımı helal etmeyeceğim !...diye haykıran şehit babaları..

Artık hammasi nutuk atmaktan çekinen,şehit analarının yüzüne bakamayan siyasiler ...

Kanları yerde kalmayacak !...Bıçak kemiğe dayandı !..Operasyonlar hızla sürüyor...vs...vs...

Ama kanlar yerde kalıyor...Yaklanan katilleri  şehit anasına gösterin de yüreği soğusun !..

İran kadar olamadık mı ?..İran ,askerini eşkiyaya öldürtmüyor !..Kaatilin,ümüğünü sıkıp boğuyor !..

Evet !..Bir yerde korkunç yanlışlıklar yapılıyordu...Ama nerde ?...Bunu sorgulayan yok denecek kadar azdı...Yüzbinleri bulacak olan gazilerimizin de yürek parçalayan öykülerine ne demeli ?..

İsrail'in uçaklarının en son modern teknolojiyle donatıldığını ve uçak sayılarının bizim, eski uçaklarımızın 5 katı olduğunu ;füzelerinin ,heronlarının bizden kat kat üstün olduğunu bileniniz var mı ?..

Siirtte daha dün askerleri katledenlerin karakolun ne kadar çürük ve korumasız olduğunu çok iyi bildiklerini !..

Buna benzer yüzlerce çürük ve bakımsız karakollarda nöbet tutan acemi yavruların vatan uğruna canlarını feda etmeye hazır olduklarını biliyor muyuz ?..

Onlar,orada zor durumda kan dökerken ,TV'lerde ,gece kulüplerinde '' asker kaçağı züppelerin  '' fink attığını...vs.vs.. 

Daha çok şey var anlatacak...Ama,''kurbağanın ağzına su kaçmaya'' başladı...

Artık askeri ''kelle ''olarak sayan liderlerin olduğunu; asker naaşına ''4 adet ceset '' diyen yöneticilerimizin  olduğunu kâinat duydu...Hatta PKK'nın ''Görev icra ettiğini '' söyleyen başvekilin bizde olduğunu ?..halâ bilmeyeniniz var mı ?.. Paralı askerlikle zenginin bebesinin ''çifte pasaportla '' 21 günde askerlikten '' yırttığını '' ....Daha ''Uyanıkların '' -çürüğe -çıkarak ;ciğerlerinden sözde hasta olduğu halde eksi 20'lerde Kayak Merkezlerinde,manken pampişlerle fink attığını bilmeyenler bu ülkede yaşamıyor demektir...

Genelkurmayın başındakinin gizli (?) itirafları herşeyi açıklıyor...

O halde perçem düşmüş;kel görünmüştür...

Vatanımız daha yetkin,çevik,atik eğitimli profesyonel güvenlik güçleriyle donatılmalıdır.

...........

600 bin asker ile oluşturulacak bir “etten duvar” akıllı bir strateji değil. Artık değil. Soyu 1800'lerde tükenmiş endüstriyel bir topyekün savaşa hazırlanmanın kimseye faydası yok. Endüstri devrimi biteli asırlar oldu. Savaşlar artık bölgesel değil küresel. Yani Türkiye’yi tehdit edebilecek bir unsur Kandil dağında bulunabileceği gibi Güney Afrika’da da olabilir. Silahların ve gözetleme sistemlerinin menzilleri onbinlerce kilometre ile ölçülüyor. Süper güçler çoktan beri stratejilerini kıtalararası operasyonlar yapabilen savaş araçları üzerine oturttular. Daha 1980'lerde İngiltere’den kalkan bir F-111'in Akdeniz’i geçip Libya’yı vurduktan sonra yine üssüne geri döndüğüne tanık olduk. Nükleer enerji ile işleyen, yakıt ikmali yapmadan aylarca denizde kalabilen denizaltılar, uçak gemileri yine onyıllardır okyanuslarda. Kıtalar arası füzeler hem menzilleri hem de tahrip güçleri itibariyle yine ulusal savunma kavramını yok eden unsurlar.

 Artık bir ülkenin kara sınırlarının korunmasının hiç bir anlamı yok. Küresel bazda Türkiye’nin çıkarlarını savunamadığımız takdirde şehit-gazi edebiyatıyla ancak kendi vatandaşlarımızı avutabiliriz.

............

AİHM, söz konusu kararında, bugüne kadar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) “angarya yasağı” ile ilgili 4. maddesi kapsamında değerlendirdiği ve ülkelerin inisiyatifine bıraktığı “vicdani ret” hakkını, AİHS’nin “din ve vicdan özgürlüğü” ile ilgili 9. maddesi kapsamında değerlendirdi.

Karara göre, halen vicdani retçileri ağır biçimde cezalandıran Türkiye zorunlu askerlik yapmak istemeyenler için alternatif hizmet yolları üretmezse seri AİHM mahkûmiyetleri ile karşı karşıya kalacak.

Avrupa Konseyi de Türkiye için yaptırım uygulama noktasına gelecek.

ARALIK AYINA KADAR SÜRE

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi ise Türkiye’den Aralık ayına kadar bu konuda gerekli değişiklikleri yapmasını istedi. Türkiye, vicdani retçi Osman Murat Ülke’nin askerlik yapmayı reddettiği için sürekli olarak cezalandırılması nedeniyle AİHM tarafından tazminata mahkûm edilmişti.

Bianet’te yer alan habere göre, cezaevine girmemek için halen kaçmak zorunda kalan Ülke’nin mağduriyetinin giderilmesini isteyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye’nin benzeri ihlalleri önlemek için yasal önlem almasını ve komitenin Aralık toplantısından önce, olası düzenlemeleri kabul takvimi ile birlikte bildirmesini istedi.

KARAR BAĞLAYICIdır...
Eski AİHM Yargıcı ve CHP milletvekili Rıza Türmen de kararın tüm üye ülkeler için bağlayıcı olduğunu belirterek, ülkelerin, askerliğe alternatif hizmet yolları üretmesi gerektiğini vurguladılar.(Radikal )

............

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor!..

Bir ihmal uğruna Ya Rab !...Ne güneşler batıyor !..(Basın'dan )

.............

Gizli kapılar arkasında '' beceriksizliklerini ilân eden '' rütbeliler istemiyoruz !..

Her gün fidanlar boy boy yere düşerken,Arabın,çorabın,kurtuluşunu haykıran böyyüklerimizin azıcık da ülkenin terörö sorununa eğilmelerini istiyoruz...

Güçlü devlet...Güçlü savunma sistemleri...Akıllı siyaset istiyoruz...

Korkunç hatalarla,büyüklerin gafletiyle alnından vurulmayan ,adam gibi yaşamayı hak eden gençlik istiyoruz...Vatanımızı çok seviyoruz ;ama eli ,ağzı kanlı  eşkiya takımının karşısında hergün yok olan değil ;onları anasından doğduğuna pişman eden  güvenlik istiyoruz...

Analar acemi, çocuklarının topun ağzına sürülmesini istemiyor.. Profesyonel ordu istiyor !..

Çok şey mi istiyoruz ?..

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..