Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

"Edebiyat - Teknoloji - Sanat - Bilim Kurgu" alanlarının kesişim kümesinde insanı ve kabiliyetlerini daha yakından tanımaya dayalı bir arayışın izlenimlerini burada paylaşmak istiyorum. 

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Gelecek de bir gün gelecek !

Sorun demişken konu ile ilgili katkıda bulunmak isterim. Özellikle robotlar ile ilgili; robotların insanlarla olan ilişkilerini kurallara bağlamayı hedefleyen tarihi bir karar tasarısı Avrupa Parlamentosu (AP)'nda geçtiğimiz ay onaylandı. Kurallar henüz belirlenmiş değil. Robotlara "elektronik insan" kimliğiyle yasal statü verilmesi tartışmaya açılıyor.

07 Şubat 2017 11:50
Bir gün geldiklerinde Arrival

- - Spoiler içerebilir - - Dünya'nın 12 farklı yerine bu uzay gemileri iniyor ama Amerika'dan başka bir ülkenin bu uzay gemileriyle iletişime geçme konusunda yoğun dozlu bir iştiyakının olmadığı özellikle vurgulanıyor. Bir nevi bilinçaltına gönderilen "Amerika is the best" mesajı. Bir Hollywood filminden farklı bir şey beklemek imkansız ama izleyici olarak bu anlatım tarzını çok da sevdiğimi söyleyemeyeceğim.

07 Şubat 2017 08:28
Stephan Zweig'dan Biyografi okumak

Okuma yaparken; salt yazarların yazdıklarını değil, hangi koşullar altında eserlerini kaleme aldıklarını keşfetme açısından biyografilerin çok büyük önemi var.

06 Şubat 2017 15:38
 
Toplam blog
: 3
: 469
Kayıt tarihi
: 05.02.17