Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '07

 
Kategori
İlişkiler
 

“ Mutluluk ve başarı için vakit çemberi ”

“ Mutluluk ve başarı için vakit çemberi ”
 

Bu gün sizlerle altmış yılın sorgulamasını yaparken, deneyimlerimi de birlikte aktarmak istiyorum.

Yazıma “FOTOĞRAFINI EKLEDİĞİM ÇİZİM”[1] ile anlatmaya çalışacağım konuya açıklama getireyim.

Şeklin dip notunda “Zaman, tekrar kazanılması mümkün olmayan değerdir” demiştik. Hayatınızın ve işinizin genel programını yaparken bir günde kullanacağınız zaman, saat biriminden 24 saattir. Bu zamanı en iyi ve verimli bir şekilde kullanmanız ve aynı zamanda da tüm iş ve sosyal çalışmalarınızı da birlikte götürmeniz gerekmektedir. O halde günü üç eşit parçaya bölerek, her bir sekiz saati hayatınıza paylaştırmanız gerek.

Birinci zaman dilimi, iş saatinizidir. Bu zaman içinde işlerinizi, daire içindeki zamana göre planlamalısınız. Planlama yapılmadan işe koyulmak, hem zaman israfıdır hem de başarınızı etkileyen en önemli faktördür. Yapacağınız “İş programı” da taviz verilmeden uygulanmalıdır. Daire dışındaki artı zamanlar ise, gün içindeki sosyal etkinlikleriniz ve kişisel hobileriniz için kullanılmalıdır. Bu zaman dilimi, hayatınızın içinde üçüncü önemli dilimdir.

İkinci zaman dilimi ise, ailenize ayırmanız gereken zaman diliminizdir. Dip notta da belirttiğim gibi “Hiçbir değer, ailenizin sağlık ve mutluluğundan üstün değildir” ve ailenizin ayıracağınız zaman, kullanacağınız verimli zamanların ikici önemli dilimidir. Çünkü aile, toplum yapısının temel elemanıdır. Aile yapısının başarılı, sağlıklı ve mutlu olması, topluma aynı şekilde yansıyacaktır. Burada da daire dışında kalan zamanı, istediğiniz gibi, ancak önceliği ailenize vererek kullanabilirsiniz.

Üçüncü zaman dilimi ise, eşinize ve kendinize ayıracağınız zaman dilimidir. Ailenin temelini oluşturan “Karı-koca” ilişkisindeki başarı, sağlık ve mutluluk, ailenin tününe ve daha sonra da topluma yansıyacağından, kullanacağınız zaman diliminin en önemlisidir. Ayrıca, bu zaman dilimi içinde kendinize ayıracağınız ve mutlak “Dinlenme” ve “Dinginleşme” zamanını içeren dilim ise, hem sizin benden ve ruh bakımından sağlıklı olmanızı gerçekleştirecek, hem de dingin vücut ile önce ailenize, sonra işinize ve en son olarak da ekonomik ve sosyal çevrenize yansıyarak başarınızı etkileyecektir.

Kısaca anlatmaya gayret ettiğim ve adına “MUTLUK ve BAŞARI İÇİN VAKİT CEMBERİ” dediğim önerim, hayatınızın her bölümünde sizleri sağlıklı, mutlu ve başarılı kılacak yöntemlerdir.

Görüyorum…

Bana bakan gözlerinizin bebeklerinde, soru soran derin bakışlarınız ve sorgulamanız var.

Sorunuz “Peki bu önerileri yapmak için okuduğunuz kitaplardan sonra, kendiniz uyguladınız mı?”

Cevabım “Hayır” olacaktır!...

Çünkü bunları “Kitaplardan okuyarak” öğrenmedim. Bunlar, yaşadığım ve bu güne kadar edindiğim deneyimlerin sonucudur. Hepsinin de “Bedeli ödenmiş” ve belli maliyetleri olan deneyimlerdir.

O nedenle de önerilerimi “Uygulama zamanı”nı ne yazık ki bulamadım.

Ancak “Gençler” neden bu deneyimleri zarar görmeden ve en ucuza maletmesinler?

Benim de çabam bu…

Uygularsanız, başarırsanız, hayatınızın tümü başarılı, sağlıklı ve mutluluk içinde geçecektir.

21 KASIM 2007

[1]

ZAMAN, TEKRAR KAZANILMASI MÜMKÜN OLMAYAN DEĞERDİR. ZAMANI YARARLI KULLANMAK ARTI BİR SERMAYEDİR.
HİÇ BİR DEĞER, AİLENİZİN SAĞLIK ve MUTLULUĞUNDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR.
“KONU” ve “SORU”nun İYİ ANLAŞILMASI, ÇÖZÜMÜ KOLAYLAŞTIRI.
“DEĞER”LERİ KORUMAK VE YENİLERİNİ EDİNMEK, VARLIĞINIZIN; SAĞLIKLI, MUTLU ve BİLGİLİ YETİŞEN GENÇLIK, GELECEĞİN TEMİNATIDIR.
İNANÇ, RUH DİNGİNLİĞİNİZİN İLACIDIR.

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..