Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

''Yeter'' Artık ATV!

''Yeter'' Artık ATV!
 

ATV'nin geçtiğimiz yılbaşı gecesi görücüye çıkardığı ve ''Yılın Son Dizisi'' sloganını taşıyan dizisi Yeter'e neredeyse hepimiz illa denk gelmişizdir. İlla denk gelmişizdir diyorum çünkü ATV o kadar sert bir politika izliyor ki, denk gelmemek mümkün değil.

Başrollerinde Pelin Karahan, Yurdaer Okur, Korel Cezayirli ve Wilma Elles gibi isimlerin olduğu dizinin genel konusu şöyle :

''Aylin, beyin cerrahı Yekta Harmanlı'yla evlenir. Yekta, hayatındaki her şeyin mükemmel olmasını isteyen, takıntılı bir adamdır. Aylin'in hayatı kocasının gerçek yüzüyle tanışmasıyla kabusa döner. İlk çocukları olan Kaan, gün geçtikçe babası gibi şiddet eğilimleri göstermeye başlar. Aylin, ikinci çocuğuna hamile kaldığını öğrendiğinde, kocasından kurtulmak için arkadaşlarının yardımıyla bir plan yapar. İkinci çocuğunu kocasına doğumda ölmüş gibi gösterir. Bebeği de bir süreliğine çocukları olmayan abisi ve yengesine verir. Yengesi para karşılığında sırrını saklamayı ve çocuğuna bakmayı kabul eder.
Aradan beş yıl geçer. Aylin kocasından kaçmak için yeterli parayı biriktirir; ancak planı Yekta'nın parayı bulmasıyla suya düşer. Öte yandan çocuğuna bakan yengesi, Aylin'den beklediği maddi desteği alamayınca öfkelenir. Durumu aşığıyla paylaşır. Aşığı da para sızdırmak için, Yekta'ya öldü sandığı çocuğunun yaşadığını söyler. Aylin'in hayatı Yekta'nın gerçeği öğrenmesiyle içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu girdapta ona yardım eden tek kişi gençlik aşkı Uras olacaktır.''

Konuya baktığınız zaman gayet müthiş bir entrika kokusu alıyoruz. Kaçınılmaz bir entrika yumağının içinde kalacağımızı şimdiden öngörebiliyoruz. Ancak bir sıkıntı var ki, kanal tarafından diziyle ilgili inanılmaz derecede bıkkınlık yaratabilecek, kötü bir çalışma sürdürülüyor.

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yapımlarına imza atan ATV, Yeter dizisi konusunda çok abartılı bir yayın politikası sergiliyor.

Dizi yayınlandığı yılbaşı günü yani perşembe günü dahil bugüne kadar geçen 4 günde tam 8 defa yayınlandı.

31 Aralık Perşembe : 20.00 ( İlk Kez )

1 Ocak Cuma : 20.00-23.25-02.00 ( Arada Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümü var. )

2 Ocak Cumartesi : 09.45-22.20

3 Ocak Pazar : 16.10-23.15

Gördüğünüz gibi ATV neredeyse her saat dilimini denemiş. Bu hareketin arkasında, insanlara hikayenin nasıl başladığını ve nasıl sürdürülmek istendiğini göstermek var. Tamam şu dönemde normal bir istek gibi duruyor ama kanalı her açtığımızda Yeter dizisini görünce içimizden ''Yeter artık ATV!'' demek geliyor.

Gerçekten yeter vallahi!

İşin kötüsü ; dizinin 2.bölümünün yayınlanacağı perşembe gününe 3 gün var ve bu 3 gün içerisinde dizinin 3 kez daha verileceğini görüyoruz.

4 Ocak Pazartesi : 20.00-23.50

6 Ocak Çarşamba : 01.15

Etti 11 !

Aynı ATV dizinin 2.bölümünü de arka arkaya 2 defa vermeye hazırlanıyor. (20.00-22.00 gibi.)

Yılbaşı günü izlenmeyeceğini bile bile bir yapımı o güne koymak ve bu günde Muhteşem Yüzyıl Kösem, KVP, Asla Vazgeçmem, Yetenek Sizsiniz gibi rakiplere karşı bu savunmasızlıkla yayınlamak, bir tür intihar şeklidir diyebilirim.

ATV'nin bu çabası işe yarar mı bilmem ama, şahsen uzun bir süre Yeter dizisini görmek istemediğimi rahatlıkla söyleyebilirim.

Aksi takdirde, rüyalarıma dahi girebilir yani. Tövbeler olsun!

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..