Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Özel Günler
 

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”
 

Engelliler Bastonla yürüyor


Değerli arkadaşlar 3 Aralık Dünya engelliler günü, Bu gün kutlanacak bir gün değil sorunlara dikkat çekilecek bir gün. Biz de bu amaçla 2 Aralık Cumartesi Günü Saat 13.00’da Derneğimizde bir toplantı yapacağız. Engellileri Ailelerini ve Dostları aramızda görmek isteriz.

Tüm Kurum ve kuruluşlara çağrı bizler engelli engelsiz birlikte yaşarsak birbirimizi anlar ve ön yargılarımızı aza indirgemiş oluruz.

Her Okulun engellilerle ilgili bir Okulu kardeş edinerek onlarla birlikte Faaliyet yapmasını öneriyoruz. Her dernek bir engellilerle ilgili derneği kardeş dernek ilan ederek birlikte çalışmalar yürütmesini istiyoruz.

Her Aile bir engelli çocuğu olan bir Aileyi arkadaş edinsin birlikte çay içip sohbet etsinler. Kısacası toplum engelli engelsiz birlikte yaşasın. Öyle Tekerlekli Sandalyeye oturarak gözlerini bantlayıp yürümeye çalışarak farkında'lık olmaz. Bizden kaçarak bizi anlayamazsınız. Bizimle birlikte Film seyredip Kitap okuyup farklı Faaliyetler yaparak hayatı paylaşırsanız bizi daha iyi anlarsınız.

Engelli’lik farklılıktır. Asla acziyet değildir. İbretlik te değildir. Aman bakın ibret alın sizlerde engelli olarak yaşayabilirsiniz demek inciticidir. Biz ibretlik değil sizin gibi toplumda yaşayan bireyleriz. Engelli’lik acınacak korkulacak bir durumda değildir gerçekliktir. Durumunu kabul ederek hayata dört elle sarılmaktır.

Engelli farkında'lık seminerlerimiz devam ediyor. Tabi ilginç tespitlerimizde oluyor. Örnek biz yıllardır farkında'lık seminerleri yapmak istediğimizi yazıp duruyoruz. Birçok kişiye E-Posta yâda sosyal medya aracılığıyla ulaşıyoruz. Ama bu işi engelli olmayanlar organize ettiği zaman daha çok kabul gördüğünü fark ettik. Biz yıllardır. Bizimle ilgili meseleleri bize sorun değişimiz boşuna değil. Yanımızdakilere çayına kaç şeker ister yâda farklı sorular sorulmasının bize nasıl bakıldığı konusunda fikir vermektedir. Biz yine de bu seminer ve toplantıları fırsat olarak değerlendiriyoruz. 

Bir insanın hayatına dokunabilirsek bizim için kazanımdır. İsteyen Okullara Yurtlara Derneklere gelerek seminer verebiliriz. Birisi aracılık ederse ona da gelir konuşuruz.  Çünkü iletişim halinde olmak insanları değiştirir ve farklı açılar kazandırır. 

Kurum ve kuruluşlara çağrı. Tüm Kurum ve kuruluşlar 3 Aralıkta Basın açıklamaları yapsın. 3 Aralıkta yapılan Faaliyetlere engelliler dışındaki insanlarda katılsın. Biz zaten bu konuları yaşıyoruz. Bizim dışımızdakilere bir mesaj ulaştırmak istiyoruz. Birbirimizi anlayalım ön yargılarımız azalsın. Erişilebilir Kentler olsun. Tüm engelliler Eğitimde fırsat eşitliğini yakalasın. Görmeyenler tüm Kitaplara ulaşabilsin tüm Filmler, Sanat, Eserleri sesli Betimlemeli olsun.

2 Aralık Cumartesi Günü Saat 13.00’da toplantımıza herkesi bekleriz.

Salih ARIKAN, Tel: 0506 514 96 93 Beyazay İzmir.

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..