Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

%6.1

%6.1
 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne kadar sık sık gelişimi ve aydınlığı baltalamak isteyenler çıkmış ve bu oluşumlara karşı yoğun bir fikri savaş başlatılmıştır.

Bu fikri savaşlar yeri geldiğinde çığrından çıkmış ve zaman zaman militarizme kaymıştır. Bunun sonucunda da ve her ne kadar onaylamasak da askeri mudehaleleri beraberinde getirmiştir.

Günümüzde yine böylesi bir tehlikeyle karşı karşıyayız ve 5 senede Türkiye'nin şeklinin değiştirilmesini savunanların iktidarında ülkenin nerelere sürüklendiğini artık sokaktaki çöpçüden, üniversiteki profesöre kadar herkes görmekte.

Bir şekil değişikliğinin varolduğunu, bunun öncelikle insanlardan başlandığını, düzenli bir sindirme politikası izlendiğini sürekli yazmaktayız ancak bazı iktidar yalakaları çıkarlarının zedelenmemesi için bunları görmemezlikten gelmeyi tercih ediyorlardı.

İşte geçenlerde Yeni Şafak gazetesinde çıkan bir araştırmanın sonuçlarıyla hem bu gerçeği bir kez daha gördük (Yani bizlerin yazdıkları onaylandı) hemde artık gerçeğin her türlü karalamaya karşın değiştirilemeyeceğini gerçeğini de sağlam temellerle sundu bizlere.

Araştırmada yüz yüze görüşme usulüyle deneklere bazı sorular soruluyor ve bu soruların cevaplarıyla çeşitli yüzdelik dilimler çıkarılıyor. Ardından da gazetenin kendi yorumları..

***

Bakın sorulardan birisi ilginç.

Yaşam Tarzınıza Müdehale Edildi Mi?

Evet - %6.1

Hayır - 93.9

Gazete bu sonuçları neredeyse zil takıp oynarak veriyor ve uzun bir edebiyat yapıyor. Muhalif kesimin ne yalancılığı kalıyor ne de numaracılığı.

Bir utanç tablosu, pembe çerçevelerle sunuluyor.

Girmek için can attığımız Avrupa'da bu sorunun Evet şıkkında %1 bile çıksaydı ortalık ayağa kalkardı.

Bizde çıkan sonuca seviniliyor.

***

Sözde özgürlükçü AKP ve çevresi aldığı oy oranına güvenerek insanların yaşam tarzına müdehale etme hakkını kendinde görüyor olmalı ki sonuçlar şimdilik %6.1 çıkıyor.

Şimdilik!

Yarın %16

3 ay sonra %26

1 sene sonra %56

Bu oranlar hayal değil.

***

Türbanlı öğrenciye haksızlık yapıldığı endişesiyle telefona sarılan AKP'liler acaba bu %6.1'den bir kişiyi hiç aramışlar mı?

22 Temmuz gecesinde ''Biz herkesin iktidarıyız'' diyenler bu %6.1'in haklarını savunmak için bir adım attılar mı?

Buldukları her fırsatta bu partinin özgürlükçü ve demokrat olduğunu yüzleri kızarmadan anlatan bazı sözde liberaller bu sonuçları hiç yazdılar mı, O kadar cesaretleri var mı?

Yeni Şafak gazetesi fanatizmden haber kalitesinin düştüğünün farkında mı?

***

Görünen o ki bu durum o kadar kanıksanmış ki artık çekinmeden kendi gazetelerinde bile yazabiliyorlar.

Türkiye yavaş yavaş karanlığa çekiliyor.

Tüm olanlara bakıp Cumhuriyet gazetesinin sloganını bir kez daha yineliyoruz..

''Tehlikenin farkında mısınız?''

Özgün Kaplama

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..