Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '18

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

“Abla”ya Göre Hâl ve Gidiş 37 (Sünnet ve Kadın Gerginliği)

“Abla”ya Göre Hâl ve Gidiş 37 (Sünnet ve Kadın Gerginliği)
 

“Abla”nın küçük kız kardeşi anlatmakta; “Galiba Halk TV’ydi, Edremit Kitap Fuarı’nda bir söyleşiyi izliyordum, zaplayıp diğer kanallara da baktığımdan adı aklımda kalmamış bir katılımcı, ‘Sünnet ile kesilen deri, erkek cinsel organındaki çok duyarlı bölgeyi ortaya çıkarıyor,’ dedi, ‘bu da cinsel ilişkinin kısa sürmesine, erken boşalmaya ve kadının tatmin olmamasına neden oluyor. Kadınlarımız bu yüzden hep gergin…’ Oturumu yöneten spiker bir şaşkınlık yaşadı, ne diyeceğini bilemedi…

Annelerinin kuşağının, hemen hiç tatmin yaşamadan ömürlerini tamamladığından çok emin “abla”, kendi kuşağının, gazetelerin Güzin Abla’lı, Haydar Dümen’li köşeleri yanı sıra, magazin basınının üç beş sayıda bir ısıttığı seks içerikli yazılar dolayısıyla konuya aşina olduğu fikrinde. Kızının kuşağının ise kendisininkine göre çok daha rahat dillendirebildiği, “abla”ya göre hakkı ile de verilesi konu, çok önemli.

Annesi hukukçu olduğundan, büyürken, “kadınlık görevini yerine getirmeme”nin boşanma sebebi olduğu kulağına çalınmış “abla”, tersinin, “erkeklik görevini yerine getirmeme”nin, neredeyse hiç konuşulmayan eşcinsellik türü özel şartlara bağlı bir durum olup hiç de diğeri gibi algılanmadığını, değerlendirilmediğini gözler.

“Abla”ya göre, fuarın tüm kayıtlarını izlemeye sabrı yetmediğinden ismini veremediği, teşhisi net, açık sözlü bu kişi, ifadesiyle dikkatleri bu konuya çekerek önemli bir iş yapmıştır.

 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..