Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

"Anne Jeani"ni Modernleştirmenin Yolları

90'ların "Anne Jean"leri hala sandıklardan çıkarılmadı mı?

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz "Mom Jeans" yani "Anne Jeani" 90'lardan günümüze hızlı bir dönüş yaptı. Yüksel beli ve paçalara doğru daralan, bol kesimi ile rahatlığın ön planda tutulduğu bu jeanlerle 90'lar modasına ait esintileri üzerimizde taşırken, modern ve şık görünmekte önemli.

Anne sandıklarında yıllardır saklanmış, bu döneme ait bir jean varsa, hemen çıkarılmalı eğer yoksa, popüler markaların koleksiyonlarından bir tane temin edilmeli! Çünkü daha çok göreceğimiz anne jeanleri diğer tüm jean modellerinin önüne geçti bile. Ve sokak modasını etkisi altına almaya hızla devam ediyor.

Anne jeaniyle kombin yaparken demode görünmemek için, 90'ların ruhunu günümüz modasıyla harmanlamak gerekiyor. Bunun için de yapılması gerekenler için size tavsiye edebileceğim birkaç ipucu var. Anne jeaninin feminenlikten uzak havasını ayrıntılarla daha dişi kılmak da, maskülen parçalarla arttırmak da mümkün. Hadi stil önerilerime bir göz atın.

1- Anne jeaninizle salaş ve cool bir kombin oluşturmak istiyorsanız,

Öncelikle bu tarz jeanlerin üzerine uzun bir şeyler giyecekseniz, tercih ettiğiniz parçayı mutlaka jeaninizin içine sokmalısınız. Bu jeanlerle oluşturduğunuz basic bir gömlek ve tişört kombini size salaş bir hava verecektir. Bu kombini son dönemin öne çıkan bot modelleriyle tamamlayabilir, cool bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

mom_jeans_anne_jeanini_moderleştirme_yolları_3

2- Anne jeaninizle şık ve feminen bir duruş sergilemek istiyorsanız,

Anne jeani hatları çok çıkarmayan, kesim olarak bacaklarda ve basen bölgesinde bollukları olan bir modele sahip. O nedenle bu jeanlerle feminen bir stil yaratmak istiyorsanız, diğer tercih edeceğiniz parçaların dekolteli olmasına veya kadınsı çizgileri içinde barındırmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunu şık bir ipek bluzla da yüksek bir topuklu ayakkabıyla da sağlayabilirsiniz.

mom_jeans_anne_jeanini_modernleştirme_yolları_11

3- Kısa üstlerinizi tamamlayacak bir parça arıyorsanız,

Anne jeaninin yüksek beli, kısa üst sevenler ancak göbek probleminden dolayı giyemeyenler için çok ideal. Şık ve kısa üstlerinizle (crop tops) jeaninizin stilini bambaşka bir havaya sokabilirsiniz.

mom_jeans_anne_jeanini_modernleştirme_yolları_2

4- Maskülen tarzdan vazgeçemiyorsanız, 

Son dönemin popüler trendi maskülenlikten vazgeçemiyorsanız, anne jeanlerini de stilinize mutlaka katmalısınız. Maskülen kadınların tercih ettiği blazer ceketleri, mokosen ayakkabıları, çorap detaylarını bu jeanlerle rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

mom_jeans_anne_jeanini_modernleştirme_yolları_13

Anne jeaniyle oluşturulmuş daha farklı kombinleri "Anne Jeanini Modernleştirme Yolları" yazımdan ulaşabilirsiniz. 2015 sokak modasında çok gördüğümüz bu nostaljik parçayı siz de sokak stilinize katın, alışılmışın dışında kombinlerle hayatınızı renklendirin. Bir küçük not daha; daha modern bir duruş için, anne jeaninizle kemer kullanmamanızı öneririm.

Trendler ve stil önerileriyle ilgili diğer yazılarımı blogum "Pimood" da bulabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..