Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

‘Aslan Ailem’ İtiraflarla Gelişiyor

‘Aslan Ailem’ İtiraflarla Gelişiyor
 

‘Vicdan hatırladıkça hiçbir suç unutulmaz’ demiş öyküleri ve psikolojik tahlilleriyle kayda değer eserler vermiş olan yazar Stefan Zweig… Nasıl ki, insanların yakınlarından gizli gizli yaptıkları işlerin, sakladıkları sırların yarattığı huzursuzluğu da aynı mantık çerçevesinde değerlendirmek mümkün! İşte bu noktada itirafın, sırları açığa çıkartmanın önemi beliriyor.

İnsanın kendisine yabancılaşmasına da yol açan gizliliklerin yarattığı sıkıntıdan kurtulmanın en kestirme yolu, itiraf etmek! Böylece hem yaşam yolundaki ruhsal tıkanmışlığın önü açılıyor hem de yapılan hatanın sebep olduğu vicdani yükten kurtulmanın. Anlayacağınız, itiraflar suçlardan arınıp yeni bir yol çizmekte birebir.

Nitekim dizilerdeki suçların-sırların uzun süre saklı kalmalarının içerikleri darboğaza soktuğu, yapımın temposunu düşürdüğü ve izleyiciyi bunalttığı bir gerçek. Bundan dolayı kurgularımızın öykü tabanını oluşturan suçlar ve sırların itiraf evreleri de senaryo gelişimleri adına olumlu kırılma noktaları olmakta. Dahası küçük veya büyük her itiraf yeni bir yan konuyu ve hareketliliği beraberinde getirdiğinden, karakterlerin akıştaki işlevselliği de artmakta haliyle. Yani hayatta olduğu gibi kurgularda da suçlar ve itiraflar bir bütünlük oluşturup yaşam hikâyelerini etkilemekte.

Nasıl ki, bunun ekranlardaki son örneğini TRT 1’in sevilen dizilerinden olan ‘Aslan Ailem’de izledik! Temelini geçmişteki sırdan alarak yola çıkan ve Vedat Bey’in yılların emeğini verdikleri çiftliğin kendilerine ait olmadığı gerçeğini karısından saklamasıyla ve bu sırrın açığa çıkmasıyla gelişimini başlatan ‘Aslan Ailem’, şimdilerde yeni itiraflarla yol almakta. Aslan Ailesi ile Burcu’nun çiftlik paylaşımı için verdikleri mücadelede sıkışıp kalma noktasına varan dizi, son bölümünde açığa çıkan sırlarla kendini bundan kurtardı. Karakterlerin itiraflarıyla gelişen ‘Aslan Ailem’ bu şekilde hikâyeye yeni ufuklar açtı.

PAZAR EKRANININ EN EĞLENCELİ İŞİ

Furkan Kızılay’ın, su altında kalma rekoruna kafayı takmış Rıfkı olarak katılımıyla daha da renklenen karakterlerini, çiftlik paylaşımının ötesinde, farklı öykülerin içine sokmaya başlayan ‘Aslan Ailem’, hâlihazırda Pazar ekranının en eğlenceli işi konumunda. Yarattığı gelişmelerle de bu konumunu geliştirmekte.

Burcunun babasının kaçmasıyla doğan kargaşa ortamından doğan yakınlaşmalara odaklanırken gayet seviyeli bir komedi dili kullanan ‘Aslan Ailem’de en güzel gelişme, ikili ilişkilerin hız kazanması! Zira buradan gerek çiftliğin kaderini etkileyecek ilerlemeler kaydetmek, gerekse diziye duygusal boyut katmak mümkün.

Öyle ki, çiftliğin sahibi olan ve Burcu ile Aslan Ailesi arasında tercih yapmak için düşünen Mahir Bey’in Hayriye Hanım’la okul yıllarından tanışıklığının ortaya çıkması sayesinde yeni bir aşkın da temeli atıldı. Bu iki sevimli karaktere ikinci baharı yaşama fırsatı yaratırken aynı zamanda çiftliğin Aslan Ailesi’ne gitme ihtimalini de bir nebze güçlendirdi. Tabii sadece Mutlu’nun bildiği bu gerçeğin bir de tüm aile bireylerine itiraf aşaması var. Bakalım o süreçte Mahir-Hayriye cephesinde ne gibi gizlilikler yaşanacak!

Keza Pelin’in Mahir Bey’in torunu olduğu bilgisi de bu aşamada yaşanan önemli bir sürpriz gelişim oldu. Zira sürekli didişip birbirlerine mesleki üstünlük sağlama gayretinde olan Umut ile Pelin’in evlilik durumunun itiraf ve gelişim aşamasına temel teşkil etmekle kalmadı aynı zamanda boşanma işleminin devreye sokulmasını da engelledi. Patron ısrarıyla işe koyulan ve sahte nikâh memurunu yakalatıp özel haber yapmak uğruna gerçekten nikâhlanan Umut ile Pelin’in Mahir Bey’in evinde karşılaşması sonucu ortaya çıkan gerçek, ikilinin inatlarını kırıp birbirlerine itiraf edemedikleri aşklarını yaşamalarının da önünü açtı sonuçta.

Aslan Ailesi’nde esen aşk rüzgârları bu kadarla da sınırlı değil… Yuvadan uçan ilk kuş olan Umut’un dışında sevgi pıtırcığına dönecek olan Gayret ile Sevgi de dizinin gelişiminde kayda değer bir yere sahip. Lise yıllarına dayanan geçmişlerini bir türlü hatırlayamayan Gayret’le ortak olan Sevgi, onun ilgisini çekme hususunda neler yapacak da muradına erecek hep birlikte göreceğiz. Ancak izlenecek yol nasıl olursa olsun gerçek şu ki, ‘Aslan Ailem’in kendine has havasında büyük payı olan Gayret karakteriyle çok iyi denk düşen Sevgi’nin, iş ortaklığından hayat ortaklığına giden evrede, izleyiciye verebilecekleri çok şey var.

Ve Murat-Burcu cephesi… Sosyal medya fenomenliğinden çiftlik avcılığına yol alan Burcu’nun babasının suçlanmasına sebep olan gizli tanığın kimliğini öğrenmek için nasıl Murat’ın çevresinde fır döndüğünü… Bu yakınlaşmanın gerçek sebebini öğrenen Murat’ın yaşadığı hayal kırıklığını hep birlikte izledik. Normalde suç sayılması gereken bu davranışları duygularının etkisiyle yok sayan Murat’ın Burcu’ya verdirdiği sözün nereye kadar iş yapacağını da gelecek bölümlerde izleyeceğiz. Lakin babasına tapan ve eski yaşamına dönmek için can atan Burcu’nun yeniden ortaya çıkan babasıyla yakınlaşırken Murat’ı kıracağı da muhakkak. Anlayacağınız Murat-Burcu cephesinde daha çok sır ve itiraf olacak gibi! Ayrıca bu ikilinin duygusal yakınlaşmasının da diğerlerinden daha zorlukla karşılaşacağı kesin. Hele ki ortalıkta nifak tohumları varsa!

SONUÇTA; Asıl büyük sır ve itiraf olayını Vedat ile Tayfun arasında yaşatacak olan ve başlangıcına kıyasla hayli ilerleme kaydeden ‘Aslan Ailem’, şimdilik reytinglerde rakiplerinden geride kalsa da, ‘Kıyasıya sevesiye bir aile meselesi’ sloganını sonuna kadar hak eden bir yapım olmayı sürdürmekte. Çünkü reytingleri yüksek tutmak uğruna yılların ailesini dağıtmaya girişen ‘Çocuklar Duymasın’ın aksine daha doğal bir içerik diline ve oyunculuk performansına sahip!

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..