Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Behzat Ç.’ sinemayı sevince…

‘Behzat Ç.’ sinemayı sevince…
 

Boşver içeriğe... Olay budur işte!


Erdal Beşikçioğlu’nun canlandırmasıyla ekranların sevilen polisiye tipi haline gelen ‘Behzat Ç.’, malumunuz kendisine gösterilen ilgiden cesaret alarak sinema dünyasına da adım attı. Yazar Emrah Serbes’in kitabından uyarlanan ve Serdar Akar’ın yönetmenliğinde çekilen ‘Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm’, bu noktada ilk sesi Antalya Altın Portakal Festivali’nde Erdal Beşikçioğlu’na ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüyle getirdi. Ardından Van bağışındaki çelişkili açıklamalar da ilgilerin yoğunlaşması için ortam yarattı. Peki, bunların filme getirisi ne oldu?

Erdal Beşikçioğlu’nun yanı sıra Tardu Flordun, Cansu Dere, Fatih Artman gibi oyuncuların da rol aldığı ‘Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm’, gösterime girdikten sonra ilk üç günde 144 bin kişi tarafından izlendi. Kimilerine göre ‘dizi’ formatından kurtulamamıştı… Kimileri de, ‘Behzat Ç.’ karakterine düşkünlükten yapımı çok beğenmişti. Tüm görüşler bir yana, filmin bu getirisini tatminkâr bulan yönetmen Serdar Akar, Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, devamının geleceğini müjdelemiş! Sinema filmine dönüşen diziyi değerlendiren Akar, kendi beğenisini dile getirdikten sonra diziyle sinema arasındaki farkı, izleyicideki psikolojik algılamaya bağlamış. Kısacası, film çekilir isteyen istediği gibi algılar…

13 Kasım’da Star TV’de yeni sezonuna başlayacak olan aykırı polisiye ‘Behzat Ç.’nin film versiyonunun IMDb derecesi, 8,0! Gişede ‘Anadolu Kartalları’ ile çekişen ve 245 salonda gösterilen ‘Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm’e yapılan bu değerlendirme de gösteriyor ki, seyirci romandan diziye, oradan da sinema perdesine transfer olan öyküyü sevmiş. Yani, sinema filmine yapılan ‘TV dizisi gibi’ eleştirilerinin seyirci üzerinde fazla etkisi yok. Tabii bunda Erdal Beşikçioğlu’nun canlandırdığı karakterle görsel uyumunun da katkısı büyük. Hal böyleyken ikincisinin çekilmesinin gündeme gelmesinden daha doğal ne olabilir ki!

Yeni sezonunda, filmden gelen motivasyonla TV reytinglerini de daha yükseltmesi muhtemel olan ‘Behzat Ç.’nin, twit sevenleri atağa kaldıran Van bağışı konusuna gelince… İlk günün ilk seans gelirine dönüşen bağış vaadini yerine getiren ‘Behzat Ç.’, ilk seansta toplanan 8 bin TL’yi 35 bin TL’ye tamamlayarak, Van depremzedeleri için yapılacak olan ‘Hürriyet Evleri’ projesine bağışlamış bulunmakta. Hem filme hem de diziye bir anlamda reklam fırtınası yaşatan bağış konusu da böylece halledildiğine göre, fikir aşamasındaki ikinci film için ön hazırlık tamam demektir. Bunun ötesi, sinemayı seven karanlık gecelerin aykırı polisiyle, ikinci ‘uzun dizi’yi çekmek ve içeriğe değil karaktere önem veren seyirciyi tatmin etmek!

Anibal Güleroğluhttp://www.sinematur.com/genel/%e2%80%98behzat-c-%e2%80%99-sinemayi-sevince%e2%80%a6/

  

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..