Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '13

 
Kategori
Magazin
 

‘Behzat Ç.’ sevenlere müjde…

‘Behzat Ç.’ sevenlere müjde…
 

Ekranda kaldığı sürece tepkilerin ateş hattında dans ederek bildiği yoldan şaşmayıp varlığını sürdüren ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’, vedasını da aynı özgür söylemle gerçekleştirmişti.

Neydi, ‘Behzat Ç.’yi farklı kılan? Başta, kimseye eyvallah etmeyen duruşu… Sonrasında, gerçekçi polis kimliği… Ve nihayetinde konularını yaşamın içinden yansımalarla işleyişi.

Aslında nasıl ki arife tarif gerekmiyorsa, ‘Behzat Ç.’nin polisiye farkını da ‘Behzat Ç.’ takipçilerine anlatmak gerekmez. Ancak ütopik polis karakterlerinin uyutmacılığının altını bir kez daha çizmek adına, onun bu farklarını sıralamak istedim.

İşte bu özet başlıklar altında geliştirdiği farklılığıyla takipçilerinin beğenisini toplayan, tuttuğu yoldan ödün vermemek için RTÜK cezalarına olabildiğince göğüs geren ve minnetsiz gidişinin şerefine içki şişelerini dizerek ekrandaki sözünü noktalayan ‘Behzat Ç.’, şimdilerde bir kez daha sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

***

Adam Film yapımcılığındaki ‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’ isimli yapımla beyazperdede gerçekleşecek olan bu buluşmada, kimilerine göre aykırı kimilerine göreyse gerçeğin ta kendisi olan Ankara polisimiz yine büyük işler peşinde olacak.

Arı kovanına çomak sokmaktaki maharetini, İçişleri Bakanı’nın öldürülmesiyle gelişen ve Alman polisinin de gözlemci olarak devreye sokulduğu çetrefilli olayların içine çekilerek gösterecek olan ‘Behzat Ç.’, anlaşılan o ki düzmece gibi görünmemesi için azami çabanın sarf edildiği vakanın aslında düzmeceden ibaretliğini açığa çıkartmaya uğraşacak. Bunu yaparken de gerçek yaşamdaki benzeri durumlar üstüne düşündürtecek. Tabi kendine has yöntemlerle vereceği bu doğruluk savaşını tek başına değil, her biri alakasız görevlere dağıtılan ekibinin desteğiyle yürütecek. Zira Emrah Serbes’in yarattığı fenomen ‘Behzat Ç’, Akbaba’sından Hayalet’ine, Harun’undan Eda’sına tüm karakterlerle bir bütün.

İşte bu noktada ‘Behzat Ç.’nin bir diğer farkı da çıkıyor karşımıza… Ekip uyumunun tamlığı! Erdal Beşikçioğlu’nun başı çektiği ‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’da kurulan ekip de dizide olduğu gibi, hem karakterleri hem de oyuncularıyla bir bütün teşkil edip aynı kaliteyi sergileyecektir.

***

‘İntikam’dan bunalıp dizi sektöründen kaçan ve gerçek performansını sergilediği beyazperdede karşımıza çıkan Nejat İşler’in yanı sıra ‘Lale Devri’nin ardından şimdilerde ‘Medcezir’le fırtına gibi esen Serenay Sarıkaya’nın da yer aldığı kadroda Aslı Tandoğan, Sadi Celil Cengiz, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal ve Seda Bakan gibi isimler de bulunmakta.

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın üstlendiği, senaryosunu aynı zamanda dizinin de senaristliğini yapan Ercan Mehmet Erdem’in kaleme aldığı yapım, bu zengin kadroyla 1 Kasım 2013 tarihinde izleyicisiyle buluşup her daim var olacak gerçek adalet insanlarının ‘Ne yaparsan yap bu ülkede hiçbir şey değişmiyor’ mantığına karşı durma öyküsünü aktaracak.

‘Behzat Ç’nin Ankara’yı ve dolayısıyla ülke genelini yangınlara sürükleyen ‘yoktan terör var etme’ oyununu bozmaya ve gerçekleri açığa çıkartmaya uğraşırken ne derece cesur bir söylemle karşımızda olacağı konusu şu an için meçhul olsa da umuyorum ki, ekran ömrü boyunca birilerine kulluk kaygısına düşmeyen sivri dilli ‘Behzat Ç’ burada da doğası gereği oklarını hak edenlere fırlatarak başarılı bir iş ortaya koyacaktır. Adalet anlayışıyla örnek alınması gerektiğine inandığım ‘Behzat Ç.’nin sinemadaki yolu açık olsun…

 

 

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..