Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

 
Kategori
Ramazan
 

"Eee, Keriman Hanım iftara ne pişireceksin?" (...demek isterdim! Ramazan dolayısıyla yeniden)

"Eee, Keriman Hanım iftara ne pişireceksin?" (...demek isterdim! Ramazan dolayısıyla yeniden)
 

Mezopotamya silindir mühründe Annunaki betimi


"Abla" çalıştığı yıllarda hafta sonları dağ bayır yürür, pazartesi sabahı da ilk iş, çevresini saran gençlere heyyy, biz ölmedik daha! anlamında trekking maceralarını aktarır.
 
Birinde Sapanca taraflarında iki köy arası yürüyüşlerini, yolda karşılaştıkları domuz avına çıkmış köylüleri anlatırken, tümü oruçlu oğlanlardan biri, Keriman Hanım'ı iftar mönüsü için sıkıştırmaya ara verip, "abla"nın sohbetine biz de oradaydık, içtima için! diyerek katılır. Meğer boylu poslu yakışıklı bu oğlan, mankenlerin, zengin aile çocukların adlarının karıştığı bir dizi skandalla basında yer alan hocanın elemanlarından değil miymiş?
 
"Abla" hazırlıksız yakalanır, her zaman söyleyecek üç beş sözü varken, bu kez sessizdir. Yakışıklı, fırsatı ganimet bilip propagandaya geçer: Darwin'le pek araları yoktur, asıl dertleri, güzel kızlar yakışıklı oğlanlar aracılığıyla Allahaşkına, biz bu güzelliklerle maymundan gelmiş olabilir miyiz? türünden mesajlar vermek. O aralar bir yandan şık paltoları içinde, kaldırımlara kurdukları masalarda, tezlerini kanıtlayan, ardında sıkı parasal destek olduğu belli pırıl pırıl baskılı kitaplar satmaktalar. Kadıköy'de de böyle bir sunuşa tanık olan arkadaşı, "abla"nın, Mecidiyeköy'de gördüğü, kaldırıma özenle yerleştirilmiş camekan içindeki fosillerin de bu faaliyetle bağlantılı olabileceğini söylemiştir.
 
"Abla" tehlikeli sularda, fazlaca açılmadan konuyu bilgiye kaydırır, azıcık da yakışıklıyı sıkıştırır; ben bana verilen bilginin yeterli olduğuna inanıyorum, fazlasına ihtiyacım yok! der oğlan ve hızlıca mutfağa seğirtir.
 
O seninkisi bilgi değil dogma! Bilgi, hiçbir zaman yeterli değildir demek ister "abla", bilgi kendini sürekli yeniler, sabırla, emekle, önyargıdan uzak üretilir. Tartışılır, denenir, tazelenir... Ne zaman "tartışmasız doğru kutusu"na konur, o zaman adı değişir dogma olur.
 
Demeye kalmadan "abla", Sümerolog Zecharia Sitchin'in Dünya Tarihçesi dizisi ile karşılaşır: 12. Gezegen sakini Annunaki teknik ekibi, epey de zahmetle, madencilikte kullanılmak üzere ürettikleri, insana en yakın maymuna Lulu Amelu adının verirler.
 
 
 
http://tr.wikipedia.org/wiki/Zecharia_Sitchin
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..