Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Ezel’den, ebediyete uzanan yaşam…

‘Ezel’den, ebediyete uzanan yaşam…
 

Nihayet ‘Ezel’i buluşma gerçekleşti! Yeni oyuncular, yeni oyun… Ömer olduğunu açıklayıp Cengiz ve Kerpeten Ali’den, icraattan çok felsefi sözleriyle intikam alan Ezel, öfkeli ve ağır duruşundan çok şey kaybetmiş. İkinci sezonda lütfedip yüzünü gösteren Kenan Birkan ise, Eyşan’ın da vurguladığı gibi, beklenilen görüntüyü sergilemiyor. Bakışlarıyla kin ve intikam duygusunu yansıtmayan Kenan Birkan’ın çiçek düşkünlüğü dikkat çekici. Kitap okumayı teşvik edip eser tavsiyesinde bulunan Ramiz Dayı’ya karşılık, anlaşılan Kenan Birkan da çiçek sevgisi aşılayıp bitki yetiştiriciliğini zihinlere yerleştirecek! Hinlikleriyle ortalığı karıştırmaya hazırlanan bu güleç yüzlü intikamcının bir de konuğu var: Bihter’i harcadıktan sonra ‘Behlül kaçar’ diyerek sıvışıp Haydarpaşa Garı’nda dönüş yapan ‘Sekiz’ olarak Ezel’in karşısına dikilen Kıvanç Tatlıtuğ! Birkaç bölüm sürecek olan bu öldürücü rekabetin varacağı noktayı merak ederken, Ezel’in nasıl olup da koşarak o mesafeleri kat ettiğini ve eliyle koymuş gibi herkesi bulduğunu da düşünmekten kendimi alamadım. Tabii bir de, Sekiz’in ‘Vakit geldi’ talimatıyla askerden gelmesini… Görünen o ki, intikamın garip bir yol izlediği ikinci sezonda, her şeye rağmen hayatın güzelliğinden bahseden, Kenan Birkan’ın başlattığı horoz dövüşü aynı zamanda pek çok mantıksızlığı da ekrana taşıyacak!

‘Başımıza ne gelirse gelsin hayat güzel ve bu güzelliği yaşamak herkesin hakkı’ diyen Kenan Birkan, Ramiz Dayı’yla rekabetini başlatırken ‘Canlı Gaste’de görmeye alıştığımız Can Dündar da, NTV ‘Ana Haber’de karşımıza çıktı! Herkesin kendini kazançlı gördüğü referandumun ortasında kaynayan, 13 kişinin yaşamını yitirdiği bir kaza haberinin ayrıntılarına giren Dündar, trafik kurallarına uyulmamasını ve yollardaki denetimsizliği gündeme getirdi. ‘Dünyanın hangi büyük şehrinde bu ölçekte bir kaza olsa o bölgenin sorumsu istifa eder ya da bir açıklama getirirdi’ diyen Dündar, bunun takipçisi olacaklarını da belirtti!

Kenan Birkan’ın da dediği gibi hayat güzel ama ne yazık ki sorumsuzluk bu güzelliği yaşama hakkını birilerinin elinden alıveriyor! Ezel’in yüreğinde yeni umutlar yeşermesi senariste kalmış bir konu. Ancak cehalet ve umursamazlık neticesi, ebediyete yollanan canları geri getirmeyi kimse beceremiyor…

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..