Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

“HALK” Partisi!

“HALK” Partisi!
 

İnternet (google)


AKP den kurtulmak CHP için bir başarı olabilir! Ama bunu başarı gören zihniyetin sevincine “Halk”  ortak olamaz! Çünkü “Halk” kendisi için değişen bir şey olmayacağını bilir! Tıpkı tarihte yaşananları bildiği gibi; “Halk partisi” olmak başka; Halkın partisi olmak başkadır. Halkın tercihi ile alay eden, halkın gönlündeki insanlara hakaret eden zihniyeti bünyesinde taşıyan ve onlara sahiplenen bir parti; halkın partisi değildir!

Her yenilgiden sonra meydanlarda; seçim galibi iktidarı suçlayıp, kendi beceriksizliklerini örtbas etmeye çalışan vizyonsuz, kefilsiz partililerin son çırpınışları da bir şeyi değiştirmeyecektir. (Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yaşadığı dönemi tenzih ediyorum.) Yeni dönemin sözüm ona “Aydın” kesiminden olan bir grup; mağlubiyet ezikliği ile TSK dan çok şey bekledi, Alışkanlıktan olsa gerek,  darbeye davetiye bile çıkardılar! “ Hani neredesiniz? İhtilal için daha ne bekliyorsunuz” dediler. Hep okuduk!  Ama olmadı yemedi bu sefer!

Görüşleri farklı da olsa koşup gelen “HALK”; Cumhuriyet meydanlarında hep birlikte “Bu memleket hepimizin” diye bağıranca tüm provokatörlerin oyunları bozuldu!

&&&

Varsayalım CHP AKP yi devirdi ne olacak?

Geçmişi göz önüne alarak bir düşünelim, bir hayal kuralım ve geleceğin falına bakalım neler olabilir!

Devlet hazinesinde AKP den kalan ne varsa sabahlara kadar kırk gün, kırk gece eğlence yapılır. Sonra Tüm devlet kurumlarından badem bıyıklılar kovulur, yerine ortası nikotinden sararmış pos bıyıklı ağabeyler gelir.

Bu harabeden sonra devlet yine milyonlarca lira zarara girer. Üç beş aya kalmaz İMF ile sıkı pazarlıklar yapılmaya başlanılır ve en iyi şartlarda alınan borçları başarı olarak (!) halkımıza sunarlar! “Çarkıfelek” kaldığı yerden çalışmaya devam eder ve bu kez yeni sahiplerine kazandırsın diye oyun masasına ince ayar çekilir!

Bu arada “HALK” ne yapacak?

Tabi ki bu kez başka bir kemer alıp onunla belini sıkmaya çalışacak. Dalga dalga yeni seçim zamları gelmeye başlayacak, “HALK” “hani söz verdiğiniz vaatlere ne oldu” diye mırıldanmaya başladığı anda; kafasına copu yiyecek! Yeni iktidarın vizyonu, planı programı olmadığı için hazine ve devletin gelir getiren kaynakları ile bir süre idare edecektir! Sonra bir bahane bulup, erken seçim tamtamları çalınacaktır. (Çarkıfelek kazançlarının tadını çıkarmak için özgür olmaları gerekir değil mi? )  İçinden çıkılmaz hale getirdikleri devlet yönetimini, bir parti gelip ellerinden alsın ve ülkeyi yeniden düze çıkarsın diye dua edeceklerdir!

Ya da çok zengin ve huzurlu oluruz. Hiçbir derdimiz kalmaz.  Yeni CHP ye sabah akşam hayırdua ederiz :)

&&&

Biz, yani “HALK” olarak; bu döngüyü sürekli yaşamadık mı?

Kerim korkut Beyin dediği gibi “Bir partinin vizyonu AKP'den kurtulmak olabilir mi?” Varsa yoksa AKP. Şayet “Beceriksiz”  (!) AKP; CHP nin iktidara gelmesi için hakikatten; Sayın Kılıçdaroğlunun dediği gibi bir “ŞANS” ise; adama sormazlar mı “on yıldır bu şansı niye kullanmadınız?” diye.

&&&

Bu ülkede AKP nin adı dahi konulmazken CHP vardı! Şimdi AKP bir geldi, pir geldi! CHP son koalisyon hükümetinin beceriksizliği sayesinde ikibinli yıllarda yeniden hayat buldu. Kaldı ki o koalisyon hükümeti döneminde CHP barajı bile aşamamış, meclis dışında kalmıştı! CHP nin yükselişine bir göz atalım! Ya diğer partiler ile birleşerek, ya da başka partilerin iflası ile oy yüzdesi artmıştır. Oysa gerçek başarı ve becerikliliği; son on yılda ki seçimlerde AKP yaptığı hizmetler ile göstermiştir. Şimdi bu partiye beceriksiz demek “Halk”ımızın gözünün içine baka baka yalan söylemektir! 

AKP de sonuçta bir parti onlarında yanlışları vardır ve tartışılır bunları kesinlikle savunmuyorum. Ben bir “HALK”IM ve görüneni, bilineni inkâr edenlere ve “HALKI” dinleyelim; dinleyeceğiz diyenlere, söyleme gereği duyduğum için bunları yazıyorum! AKP yi devirmeyi hedef seçen bir partinin bu ülkeye verecek hiçbir katkısı yoktur. Ben bir "Halk"ım AKP üzerinden siyaset yapan bir CHP nin iticiliğini partililerin fark etmesini istiyorum. Kaldıki kendi içinizdeki bir çok brokrat bunu değişik zamanlarda medyada dile getirmişlerdir. Bu partililerin sonu önce parti disiplin kurulu sonra partiden ihraç olmuştur! 

Ben bir "HALK"IM ve on yaşında değilim (!) AKP nin doğuşundan önce kırk yıllık bir yaşamışlığım var! Şimdi AKP ye yüklenenlere sesleniyorum; beni o kırk yıllık dönemde niye dinlemediniz???

Şimdi "HALK"I dinlemeye karar vermiş CHP! :) 

Bu ne büyük tezat yarabbim... 

AKP nin bu ülkeye kazandırdığı bir başka gerçekte bu işte; CHP yi halkı dinlemeye ikna etti! Vallahi bravo AKP ye (!) CHP nin kafasına vura vura bu "HALK"  olmazsa siyasette başarının olamayacağını gösterdi!

&&&

 “Vatan millet bölünmez”  Ancak bir zümre tarafından sürekli sömürülür! Biz onlar için sokaklarda bağırır, küfreder ve sürekli birbirimizi incitiriz. Kendimiz için bağırmasını öğrendiğimizde, işte o zaman birlikteliğin gücünden gerçek anlamda istifade etmiş oluruz.

Biz “Halk” olarak birbirimize kötülük yapmayı, küfretmeyi, birbirimizi rencide etmeyi bırakıp, birlikte hareket etmeye başladığımız gün, siyasilerin çözüldüğünü; kibir ve kötülüğün eridiğini, halkın maddi manevi zenginliğini ve zenginlediğini göreceğiz...

Özellikle, giyim tarzı ve duruşu ile mafya çağrışımı yapan kibirli insanların önünde eğilmek zorunda kalan halkımız, bir gün kendi gücünün farkına vardığında, bu gücün önünde hiçbir kötülük ayakta kalamayacaktır. Ben bu yüzden Halkımızı “HULK” a benzetirim. Aslında hepimiz birer Hulk’uz, bir uyanabilsek! Hepimizin istediği aslında aynı şey; "Huzur ve zenginlik" oturup bir konuşabilsek!

M.Talip Girgin

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..